Szép, korszerű játékok

2021.02.28. 07:15

Egy hét múlva a gyermekeké a megújult grund Kincsesbányán

Minden települést meghatároz a róla kialakított első benyomás, a kép, amelynek kialakulásában kiemelt szerepet játszik a közterületek jellege, a játszóterek felszereltsége és gazdagsága.

Tihanyi Tamás

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kincsesbányán – biztonsági megfontolások alapján – az évtizedekkel ezelőtt telepített játékokat ki kellett vonni a használatból, a pótlás önerőből nem volt lehetséges. A Magyar falu program keretében sikeresen pályázott a falu, így lehetővé vált az eszközök beszerzése.

– A korábbi játékokhoz képest egészen más, eddig nem megszokott, egyszerű, illetve komplex elemekkel gazdagodott a játszópark, melyekkel mintegy száz kisgyermekes család életét színesíthetjük – mondta Murányi Marianna polgármester. – Az új eszközök egytől egyig tanúsítvánnyal rendelkeznek, megfelelnek a követelményeknek.

 

Kincsesbánya kétcsoportos óvodával, valamint alsó, felső tagozatos iskolával rendelkezik, melyekben helyet biztosítanak szomszédos települések gyermekeinek is. A játszótér bővítésével több mint kétszáz gyermek számára teremtettek biztonságos körülményeket.

– A játékok kipróbálására még egy kicsit várnia kell az aprónépnek, hiszen a rögzítéshez használt jelentős mennyiségű betonnak meg kell kötnie. Március elején, az igazi tavasz érkeztével aztán már pöföghet a játék gőzmozdony a kis masiniszták irányításával, repülhet a minifészekhinta akár nyolcfős csapattal, de a várkapitányok is elfoglalhatják a birodalmukat. Egy hét múlva a gyermekek birtokába kerül a megújult kincsesi grund – jelezte a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában