túra, túra és túra

2021.02.06. 07:05

A palotai Bakonyba csábít a Gaja-völgy Egyesület

A Gaja-völgy Egyesület közzétette 2021-es programjainak tervezetét. Szombaton lesz az első túrájuk!

V. Varga József

A Várpalota körüli dombokon harckocsimaradványokra is rábukkanhatunk! Fotó: HP

– S lám, itt is van a nyakunkon az első vezetett túra, találkozzunk szombaton Várpalotán! – így fogalmaznak. A Zimankó túra már rögtön 27,5 pontot ér a Magyar Természetjáró Szövetség túraminősítésében. Idei első túrájuk a palotai Bakonyba vezet, találkozás február 6-án, szombaton 10 órakor a Diego Várpalota előtti parkolóban (Várpalota, Tési út 5.). A táv 13,5 kilométer (körtúra), a teljes emelkedés 190 méter. A túra közepes nehézségű, s várhatóan 15 órakor fejeződik be. A Várpalota körüli dombok elsősorban az ott zajló hadgyakorlatok miatt ismertek, de a hullámvasútra emlékeztető dombság kisebb-nagyobb ösvényekkel sűrűn szabdalt. Ezeken az utakon vezetik a túrát. A látnivalók között lesz víztározó, templom, kilátó – és persze szép panoráma.

A Várpalota körüli dombokon harckocsimaradványokra is rábukkanhatunk! Fotó: HP

Amint megtudtuk: a Gaja-­völgy Egyesület 2021-ben a járványügyi intézkedéseknek megfelelően szervezi a teljesítménytúrákat, a versenyeket, a vezetett túrákat. Bíznak abban, hogy a korlátozó szabályokat hamarosan feloldják. Az évek során rendszeresen megtartott, nagy hírű, több száz embert megmozgató „tradicionális” teljesítménytúráikat és versenyeiket az eddigiekhez hasonló színvonalon szeretnék megszervezni, a hagyományos formában. Nem szándékuk a manapság oly divatos instant túrák kiírása, hiszen úgy a megszokott, hozzáadott értékekben bővelkedő túráik vesznének el. – Ha fontos számodra a teljesítményed mérése, értékelése, hogy ne vesszenek el megtett kilométereid: várunk a sorainkba! Keress bennünket bátran a túraminősítésekkel kapcsolatban – ezzel a szlo­gennel új tagokat is toboroz az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában