tájékoztatás

2021.02.22. 07:20

1,8 milliárd forintból gazdálkodhat Ercsi

Nemrégiben adott ki tájékoztatót többek között a költségvetésről és az oltási programról a polgármester.

Korondy Tamás

Egyszemélyes döntést hozott a polgármester Fotó: FMH-archív

Szabó Tamás úgy fogalmaz, hogy a képviselőkkel történő személyes egyeztetést követően a jelenleg érvényben lévő veszélyhelyzeti szabályoknak megfelelően átruházott hatáskörében eljárva elfogadásra került Ercsi Város Önkormányzat költségvetése. Ez alapján a 2020-as évben a város pénzmaradványa meghaladja a 355 millió forintot, míg az idei év költségvetése megközelíti az 1,8 milliárd forintot. A kisváros oltási programjáról annyit mondott: „Városunkban az oltási tervnek és a központi rendelkezéseknek megfelelően zajlik a regisztrált betegek oltása. A két háziorvos a rájuk irányadó rendelkezések alapján végzik el a feladataikat.” Szó esett az egészségügy átalakításáról. A vezető szerint az egészségügyi törvény módosulásának megfelelően elkezdődött és még hosszú ideig zajlik az egészségügyi rendszer átalakítása a település háziorvosi és a járóbeteg-szolgálatainak vonatkozásában is.

Egyszemélyes döntést hozott a polgármester
Fotó: FMH-archív

– Ennek első eleme a közalkalmazotti jogviszony átalakítása egészségügyi szolgálati jogviszonnyá. A rendelkezések a mi esetünkben is hoznak majd alapvető változásokat, amik azonban jelenleg még nem érintik a lakosságot, inkább csak a személyzetet. Az átállás azonban nehézkes, a jogszabályok megfeleltetése a gyakorlatnak nem egyszerű, okozhatnak fennakadásokat – írja a közleményben Szabó, aki továbbra is kéri a lakosok türelmét, a segítő hozzáállását, mert úgy véli mindannyiuk érdeke, hogy a harmadik hullámba ne csússzon bele Ercsi városa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában