Mozgalmas hetek felújításokkal és beszerzésekkel

2021.01.07. 14:50

Újabb orvosi eszközöket vett Jenő

Mozgalmasak ezek a hetek a településen, javában zajlanak a felújítási munkák az orvosi rendelőnél, az óvodánál, a művelődési háznál és a polgármesteri hivatalnál.

V. Varga József

A rendelőben Törő Gábor és Kerekes Ildikó

Fotó: Fenesi András

– Az orvosi rendelőnél egyik forrásból felújítunk, a másikból fejlesztünk – mondta el lapunknak Kerekes Ildikó polgármester. – A terület- és településfejlesztési operatív program nyomán bővül és megújul a rendelő, s mellette a Magyar falu program támogatásából eszközöket is beszereztünk.

Az orvosi eszközök között van hordágy, véroxigénszint-mérő, defibrillátor, mobil EKG, vizsgálóasztal, csecsemők hallásvizsgálatát segítő berendezés, de az adminisztrációs feladatokat könnyítendő számítógép és nyomtató is. A felújítás befejeztével egy korszerű eszközökkel kibővített rendelőt vehet át a háziorvos, s a védőnői szolgálat és a gyermekorvos eszközparkját is növelni tudják.

A rendelőben Törő Gábor és Kerekes Ildikó
Fotó: Fenesi András

Mindezekre szükség is van, főként a gyermekorvosi ellátásában, hiszen Jenőben alig akad eladó ház, az utóbbi években sok fiatal család költözött a faluba, és gyarapodni látszik a gyermekszám is.

Az energetikai korszerűsítés során a községházánál nyílászárókat cserélnek, megoldják a padlószigetelést, akadálymentesített mosdó készül. A művelődési házban kazáncserével együtt fűtéskorszerűsítés zajlik, megújítják a vizesblokkot; az óvoda udvarára padok és lócák kerülnek.

– A fejlesztések terén sokat köszönhetünk Törő Gábornak, térségünk országgyűlési képviselőjének és Molnár Krisztiánnak, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének – tette hozzá Kerekes Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában