Farkastanya

2021.01.27. 07:05

Új utcát nevezhetnek el Dunaújvárosban

Lakossági javaslatra indult el egy olyan önkormányzati közterület elnevezésének folyamata Dunaújvárosban, melyet eddig csak helyrajzi szám alapján lehetett beazonosítani.

Baráth Eszter

Szám helyett hamarosan nevet kap a terület

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az érintett területen fekvő telkek tulajdonosai a Farkastanya megnevezésre tettek javaslatot Dunaújváros önkormányzata felé. A város által felkért öt tagból álló Utcanév Munkacsoport egyhangúan elfogadta a névjavaslatot. Ugyanakkor az elnevezés kérdését és ezzel együtt a folyamatot kibővítette azzal, hogy egy másik, az érintett területen húzódó, eddig szintén csak helyrajzi számmal jelölt utcát hozzácsatolnak ahhoz, mellyel kapcsolatban elindították a folyamatot. A munkacsoport tagjai további javaslatot tettek arra irányulóan, hogy egy harmadik ilyen utcát Farkas köznek nevezzenek el. A további javaslatokat, illetve észrevételeket február 10-ig elektronikus vagy postai úton várja az önkormányzat.

Bokor Zsuzsanna, a dunaújvárosi önkormányzat humán szolgáltatási osztályának munkatársa elmondta, a lakók azért kérték az utcáknak ezt a nevet, mert a területet, ahol többségében telephelyek találhatók, Farkastanyának hívják. A továbbiakban beérkező vélemények ismeretében ismét összeül majd az Utcanév Munkacsoport, s végül a közgyűlés dönt a kérdésben.

Szám helyett hamarosan nevet kap a terület
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szabó Imre, a Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály osztályvezetője kiemelte, a városban folyamatos az utcák elnevezése vagy átkeresztelése. Elmondta, számos olyan önkormányzati közterület fekszik jelenleg is Dunaújvárosban, amely egyelőre csak helyrajzi számmal rendelkezik.

A városban érvényes rendelet alapján a tájékozódást segítő utcanévtáblákat három hónapon belül ki kell helyeznie az önkormányzatnak azt követően, hogy a változást átvezették az ingatlan-nyilvántartásba. A házszámok jól látható módon való elhelyezése viszont a telektulajdonosok feladata, melynek megfelelő helyét szintén feltünteti az önkormányzati rendelet. Ezek a pontok vonatkoznak azokra az ingatlantulajdonosokra is, akiknek az „ingatlanterületi” kérdésében az elmúlt napokban megkezdték az elnevezés folyamatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában