Infrastrukturális fejlesztés

2021.01.13. 20:00

Új iskolai szárny épül Polgárdiban

Rendkívüli kormánytámogatásból valósul meg a Széchenyi István Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése, az elnyert támogatás 829 millió forint. A napokban átadják a munkaterületet, és megkezdődik a várhatóan 15 hónapos munka.

V. Varga József

Várhatóan tizenöt hónapig tart majd az iskola jelentős bővítése, s egyben az iskolaudvart is megújítják

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A részletekről kedden sajtótájékoztatón számolt be Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója. A tájékoztatón részt vett Nyikos László polgármester és Kárpátiné Frank Éva intézményvezető.

A fehérvári tankerületi központ első körben 433 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert az iskola fejlesztésére, majd a beruházás megvalósítását a kormány 369 millió forint többletforrással segítette.

A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Törő Gábor, Török Szabolcs és Nyikos László
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Török Szabolcstól megtudtuk: a projekt célkitűzései között számos kitétel szerepel. Elsősorban az, hogy rendelkezésre álljanak a közösségi terek, a sportolási lehetőségek, a mindennapos testnevelés infrastrukturális és eszköz feltételei. Továbbá azok a termek és speciális eszközök, amelyek az intézményben már meghonosított, vagy a helyi igény alapján ellátandó egyes művészeti ágak, tanszakok követelményei szerinti alapfokú művészetoktatás, a tehetséggondozás és a hátránykompenzáció biztosításához szükségesek. S ugyancsak kellenek a diákok nevelését, oktatását és fejlesztését biztosító helyiségek, eszközök.

Várhatóan tizenöt hónapig tart majd az iskola jelentős bővítése, s egyben az iskolaudvart is megújítják
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A meglévő tornacsarnokhoz csatlakoztatva kétszintes épületszárny épül. Az új épület földszintjén egy többfunkciós közösségi teret alakítanak ki, amely alkalmas lesz számos művészeti ág befogadására, ünnepségek megtartására, sőt a mindennapi étkeztetés is megoldhatóvá válik ott. Az étkeztetéshez szükséges tálalókonyhát a földszinten helyezik el, amelyhez vizesblokk és egy akadálymentes mosdó is készül. Az épületben fejlesztő termek, szaktantermek és szertárak is helyet kapnak, valamint egy nyelvi labor. A tornacsarnok üvegfelületeit korszerű alumínium nyílászárókra cserélik, s teljesen megújítják az iskolaudvart.

Törő Gábor kiemelte: az együttműködés az oktatás és egyben a kulturális élet fejlesztését is szolgálja, hiszen Polgárdinak még nincs művelődési háza. Nyikos László hozzátette: a beruházással párhuzamosan az önkormányzat finanszírozásával az iskola főépületének felújítását is megkezdik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában