Felújításon esik át

2021.01.16. 14:15

Több mint 40 millió forintot költhetnek a zámolyi Egészségházra

Még az előző önkormányzat adott be pályázatot az óvoda és az egészségház energetikai felújítására, amelyre aztán 42,6 millió forintot nyertek. Az egészségházban a héten indultak el a munkák.

Borsányi Bea

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mint azt Sallai Mihály polgármestertől megtudtuk, a fejlesztés keretében megtörténik az egészségház valamennyi homlokzatának hőszigetelése, a padlásfödém szigetelése, külső nyílászáróinak energiamegtakarítást eredményező cseréje, valamint az épület akadálymentesítése. A szociális részben, illetve az óvoda épületében az eddigi kazánt kondenzációs fűtő gázkazánra cserélik, a radiátorokra pedig termosztatikus szelepeket szerelnek. A munkák – amelyhez az önkormányzat 1,3 millió forint önrészt biztosít – a védőnői szolgálatnál már folynak, az óvodában pedig a jövő hét végén kezdődnek.

A munkák a hét eleje óta folynak az épületben
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a Hunyadi és Zrínyi utcákat összekötő szakasz, valamint a Gárdonyi utca végének megvilágítása érdekében olcsó, de kreatív megoldásként négy darab napelemes lámpát szereltek fel. E területek annak idején kimaradtak a közvilágítás kiépítéséből – nincsenek oszlopok és a közvilágítási szál sincs arra kihúzva –, mert akkor ott még nem voltak házak.

– Ha ezt most pótolni szeretnénk, annak költségei milliós nagyságrendűek lennének. A napelemes lámpákkal, valamint azzal, hogy egy helyi vállalkozó biztosította a falu számára az oszlopokat, kevesebb, mint százezer forintos ráfordítással oldottuk meg a kérdést. A lámpát tavaly egyébként tesztelésként már felszereltük egy másik helyre a faluban – árulta el Sallai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában