Méltó külsőt kapott

2021.01.26. 07:00

Szépül az Arany János EGYMI

Befejeződött az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Szekfű Gyula utcában található épületének első ütemű felújítása.

Baráth Eszter

A fontos munkát végző oktatái intézmény külseje már méltó az itt folyó munka színvonalához

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Alig egy év alatt az intézmény épületének külső homlokzata és a tetőszerkezet is megújult a felújítás első ütemében. Az átadón Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményvezető köszöntötte a tervezőket, a kivitelezőket, Cser-Palkovics András polgármestert, Mészáros Attila alpolgármestert és Török Szabolcs tankerületi igazgatót.

Az épület külseje visszanyerte eredeti állapotát, de a következő ütemekkel válik teljessé a megújulása
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Régi adósság volt

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elmondta, az intézmény felújítása régóta adósság volt a város részéről nemcsak az épített örökség miatt, de az itt folyó fontos és kiemelkedő pedagógiai munka miatt is. A városvezető külön megköszönte a tervezőknek és a kivitelezőknek, hogy munkájuknak köszönhetően az épület méltó külsőt kapott. Kiemelte, további két ütem még hátravan a felújításból, melyek során teljesen új gépészettel és villamoshálózattal, valamit nyílászárókkal fejlődik tovább az iskola. Felhívta a figyelmet az összefogás erejére is, hiszen önkormányzati, állami és

európai uniós forrásokból újulhat meg az intézmény. Fehérvár önkormányzata 600 millió forinttal járult hozzá a munkálatokhoz, mellyel kapcsolatban Cser-Palkovics András kiemelte, az összeg iparűzési adóból származik.

A fontos munkát végző oktatái intézmény külseje már méltó az itt folyó munka színvonalához
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója köszönetét fejezte ki a városnak és a kivitelezőknek is. Valamint külön köszönettel fordult az intézmény vezetőjéhez, hiszen nagy szervezőmunkát igényelt, hogy a felújítás mellett az oktatás zavartalanul működhessen, a pedagógusok pedig folytathassák nélkülözhetetlen munkájukat.

Várják a további ütemeket

Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményvezető az iskola nevében köszönte meg a támogatást. Kiemelte, a továbbiakban méltó körülmények között történhet majd az oktatás, aminek szülők, tanulók és pedagógusok együtt örülhetnek.

Elmondta, kíváncsian várják a felújítás későbbi ütemeit, melyek során még inkább megújul és megszépül intézményük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában