Koronavírus Fejérben

2021.01.29. 07:25

Speciális maszkokat kapott Fehérvár önkormányzata

A Karsai Holding Zrt. 100 darab speciális arcmaszkot adományozott Székesfehérvár Önkormányzatának a járvány elleni hatékony védekezés érdekében.

Kecskés Zoltán

Karsai Béla elnök egyedi védőeszközöket adott át a Városházán Cser-Palkovics András polgármesternek

Fotó: Simon Erika / ÖKK

A különleges védőeszközöket Cser-Palkovics András polgármester vette át a cégcsoport elnökétől, Karsai Bélától csütörtökön a Városházán.

Az egyedi felszerelés két egymáshoz kapcsolódó csészéből áll, melyek közé cserélhető, kiváló részecskeszűrő képességgel rendelkező betét helyezhető. A maszk az orrot és a szájat is megfelelő mértékben, stabilan eltakarja, így hatékony védelmet nyújt a levegőben, illetve cseppfertőzés által terjedő megbetegedések ellen is.

Karsai Béla elnök egyedi védőeszközöket adott át a Városházán Cser-Palkovics András polgármesternek
Fotó: Simon Erika / ÖKK

Karsai Béla az átadáskor hangsúlyozta, a járvány ­elleni hatékony védekezés és a társadalmi felelősségvállalás jegyében adományozzák az önkormányzatnak a speciális védőeszközöket és akár napi 20 ezres darabszámmal is előtudják állítani a jó minőségű, FFP2 maszkokat. Cser-Palkovics András polgármester pedig kiemelte, hogy különös jelentősége és ereje van az összefogásnak abban a helyzetben, amiben lassan egy éve benne vagyunk, az adomány is ennek a szép példája. Hozzátette, a kapott speciá­lis maszkokat a védekezésben élen járó embereknek, tervek szerint a szociális ágazatban dolgozóknak fogják átadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában