Sok panasz

2021.01.27. 20:00

Sípoló hang zavarja a lakók nyugalmát a Sziget utca környékén – Vajon mi lehet ez?

Rejtélyes sípolást hallottak a napokban a Palotaváros egyes részein. A véletlenszerűen jelentkező hanghatás éjszaka sem hagyott alább. A Sziget és a Jancsár utcában is hallották.

Héjj Vivien

Ottjártunkkor csend honolt a Palotavárosban

Fotó: feol.hu

A közösségi oldal egyik helyi csoportjában jelezte egy lakos a fenti problémát.

„Többedik napja tapasztaljuk, hogy szakaszosan, egyenlőtlen időközönként éles, sípoló zaj hallatszik Palotavárosban – Sziget utca és környéke biztosan. Éjszaka is szüntelenül szól, először autóra szerelt nyestriasztóra gondoltunk, de körbejártuk a szomszédos utcákat, és mindenhol szinte egyformán hangos” -fejtette ki tapasztalatait a közösségi oldal felhasználója, akinek bejegyzéséhez egy nap alatt több mint ötven megjegyzés érkezett. A hozzászólások azt mutatták, mások is szembesültek a rejtélyes hanghatásokkal, így gyorsan megkezdődtek a találgatások.

Vajon mi okozza az állandó sípolást?

A közösségi oldal Szeretem Székesfehérvárt csoportjában sorra érkeztek a bejegyzéshez fűzött hozzászólások. A beszélgetés indítója ráadásul be is mérte a rejtélyes sípolás frekvenciáját, ami a bejegyzés szerint 4200 hertz-et mutatott. Volt, aki azt írta, habár a környéken lakik, nem hallott semmit a fent említett zajokból, míg más arra panaszkodott, hogy nem csak napközben, de este is hallja a szokatlan zörejt.

Természetesen mindenki az okokat igyekezett felkutatni, így sorra érkeztek a tippek: rágcsálóriasztó, klíma, vagy ultrahangos denevérriasztó állhat a dolgok mögött? Biztos választ senki nem tudott mondani, azonban a vélemények sokasága egyre csak gyűlt. Az egyik felhasználó arra gondolt, talán a nagy szél átfúj valahol, ez okozza a kellemetlen zajokat, ám volt olyan is, aki szélcsendes időben tapasztalta mindezt.

Ottjártunkkor csend honolt a Palotavárosban Fotó: feol.hu

A hozzászólások között találtunk olyan személyt is, aki korábbi ismereteit osztotta meg, és elmondta, Pécsen négy hónapig tapasztaltak hasonlót, akkor egy ipari gáznyomáscsökkentő volt a kellemetlenségek okozója. Mint kiderült, a hanghatás nem csak az embereket zavarja, ugyanis az egyik felhasználó arról számolt be, négylábú kedvence alig mer kimenni a lépcsőházból a furcsa zaj miatt.

A szóban forgó helyszínre mi is ellátogattunk. A kora délutáni órákban csend és nyugalom honolt a Palotaváros ezen részén, szokatlan zajnak nyoma sem volt. Megkérdeztük azonban a városgondnokságot, érkezett-e lakossági bejelentés a sípoló, éles hanghatások miatt. Bozai István, a városgondnokság ügyvezetője elmondta, az esettel kapcsolatban nem érkezett hozzájuk megkeresés.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is megerősítette, a szóban forgó problémával senki nem fordult a hivatalos szervek felé. Kerestük a város önkormányzatát is, hogy megtudjuk, mi állhat a zajok hátterében, azonban megkeresésünk egyelőre nem hozott eredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában