a murvás parkoló helyén

2021.01.12. 17:44

Parkolóház lesz, nem színház Fehérváron

A sokakat foglalkoztató kérdésre nyilvános keretek között kértünk választ. Parkolóház vagy színház lesz a Palotai úton?

Héjj Vivien

A Palotai úton, a Vasvári Pál Általános Iskolával szemben – az út másik oldalán – jelenleg murvás parkoló áll. Lapunknak adott interjújában Major István, a szimfonikus zenekar megbízott igazgatója elmondta, felmerült az a lehetőség is, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem parkolóház, hanem színház épülne az említett helyszínen. Az általa elmondottak szerint itt kapna helyet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és Székesfehérvári Balett Színház.

Nyilvános keretek között kérdeztük a város polgármesterét arról, milyen sorsot szán a városvezetés a jelenleg parkolóként üzemelő helyszínnek. Színház lesz vagy parkoló?

– A Palotai úton nincs tervben színház vagy koncertterem építése, a kérdéses telken parkolóház fog épülni, amelynek engedélyes és immár a kiviteli tervei is elkészültek. Távlati koncepcióként létezik egy koncertterem-táncterem építése, ez azonban még a koncepció kialakításának időszakában jár, és biztosan nem a megbízott igazgató által említett telken fog felépülni – fogalmazott nyilvános válaszában Cser-Palkovics András.

A teljes bejegyzést itt olvashatják:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában