Koronavírus Fejérben

2021.01.12. 07:35

Mi az a frontvonal? Nem kerültek be a tanárok az első körökbe

Töretlenül folyik az offline munka az általános iskolákban, a tanárok mégsem kapnak az első körökben védőoltást úgy, ahogy a többi frontvonalban dolgozó.

Palocsai Jenő

A tanárok szakmájuk miatt nem élveznek előnyt

Fotó: Vajda János

A Pedagógusok Szakszervezete felháborodott hangú közleményben tudatta a világgal, hogy mennyire értetlenül áll a besorolás előtt. Megdöbbenve fogadta a szervezet a nyilvánosságra hozott oltási tervet, melyből nem derül ki, hogy az oktatásban foglalkoztatottak mely kategóriába tartoznak.

A kiadott nyilatkozatból kiderül, hogy az érdekvédelmi tömörülés véleménye egyértelműen az, hogy az oktatásban foglalkoztatottak az oltási terv harmadik kategóriájába sorolhatók, hiszen a gyerekeken keresztül kapcsolatban vannak a családokkal, a szülőkkel és ennek megfelelően a társadalom jelentős részével is.

A tanárok szakmájuk miatt nem élveznek előnyt
Fotó: Vajda János

Müller Cecília országos tiszti főorvos korábban úgy fogalmazott, hogy a vakcinát mindenképpen az első vonalban dolgozóknak kell megkapniuk, vagyis az egészségügyieknek, majd a magas kockázatú csoportba tartozóknak, illetve az ország közszolgáltatásában részt vevőknek, valamint a pedagógusoknak.

Egyes hírek szerint a pedagógusok a kritikus infrastruktúra területéhez vannak besorolva. A hatvan év feletti és a krónikus beteg pedagógusok természetesen az oltási menetrend szerint előbb is megkaphatják az oltást, ám ez a fiatalabbaknak nem nyújt védelmet.

A helyzet megyénkben is hasonló, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója sem adott bővebb információt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában