Álmodnunk és hinnünk kell

2021.01.20. 14:15

Méltán büszkék új egészségházukra a lepsényiek

Új egészségházukra és igényesen kialakított környezetére méltán lehetnek büszkék a nagyközségben. A 100 millió forintos pályázati támogatást az önkormányzat csaknem 150 millió forinttal önrésszel gyarapította, tette teljessé.

V. Varga József

Séta az avatást követően az új egészségházban: Varga Gábor (b), Salamon Béla, Molnár Krisztián és Rétvári Bence

Fotó: Nagy Norbert (FMH-Archív)

– Az egészségház a település minden lakosát hivatott szolgálni, hiszen itt kapott helyet a két háziorvosi rendelő, a védőnői szolgálat, valamint a fogászat is, melyet korszerű fogászati röntgennel szereltek fel – hangsúlyozta lapunknak Salamon Béla.

– Az avatáskor a nap jelmondatának Anatole France gondolatát választottuk. „Ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyünk végbe, nem csupán cselekednünk kell, de álmodnunk is, és nem csupán terveznünk, de hinnünk is” – tette hozzá a település polgármestere.

Salamon Béla emlékeztetett, orvosi eszközök beszerzésére is milliókat költöttek
Fotó: IZ

– A múlt évben mindannyian új kihívásokkal szembesültünk, de elmondhatom, a nehézségek ellenére önkormányzatunk és intézményeink a rendkívüli jogrend által előírtaknak megfelelően működtek – tette hozzá Lepsény vezetője, akivel sorra vettük azokat a fontos beruházásokat, amelyek jelentősen javították körülményeiket.

A nagyszabású útfelújítási munkák a Magyar falu program és a Belügyminisztérium támogatásával zajlottak, az összesen 45 millió forint pályázati támogatást csaknem 5 millió forint önrésszel egészítették ki. Megújultak a Jókai, a Rákóczi, a Nádasdy és a Posta utca legrosszabb állapotban lévő szakaszai. Az aszfaltozás mellett szintre emelték a szennyvízaknák fedlapjait, megtörtént az útcsatlakozások szabványos kiépítése, a padkák és a vízelvezetés rendezése. Az Ifjúság utca teljes hosszán járdát építettek. Az év végén a Posta és a Temető utca kereszteződését önkormányzati forrásból tették rendbe, s szintén saját költségvetésből nyolc új buszmegállót is építettek.

Séta az avatást követően az új egészségházban: Varga Gábor (b), Salamon Béla, Molnár Krisztián és Rétvári Bence
Fotó: Nagy Norbert (FMH-Archív)

A Magyar falu programban az óvodaudvar fejlesztésére 3,6 millió forintot nyertek, s szintén e program jóvoltából a közterületek karbantartására 15 millió forintból tudtak eszközöket (köztük egy traktort) vásárolni. A Virágos vasútállomásokat! című pályázat segítségével az állomás területén virágosítottak. A közbiztonság növelésére térfigyelő kamerarendszert építettek ki, melynek 7,5 millió forintos költségét a Mezőföld Helyi Egyesület vidékfejlesztési pályázatából fedezték. Biztosíthatóvá vált ezáltal a településre be- és kivezető útszakaszok, valamint a forgalmas csomópontok megfigyelése.

– Lezárult a Humán erőforrás fejlesztése Enying térségben elnevezésű projekt, melynek során képzéseket, ismeretterjesztő előadásokat, rendezvényeket valósítottunk meg az elmúlt években 17,6 millió forint értékben. Orvosi eszközök beszerzésére csaknem 3 millió forintot tudtunk fordítani – tette hozzá Salamon Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában