Bejelentést kapott az önkormányzat

2021.01.23. 07:05

Illegális szemét és állatkínzás Iváncsán

Mint megtudtuk, óriási illegális hulladéklerakót fedeztek fel a település határán – az önkormányzat a közösségi oldalán adott ki közleményt az ügyben.

Korondy Tamás

Embertelen körülmények a falu határán Fotó: iváncsai önk.

Ahogy Molnár Tibor polgármester fogalmazott, a hivatal dolgozói a helyszínen nem csupán a szeméthalmot, hanem a mellette lévő ingatlanon iszonyatos körülmények között tartott kutyákat láttak.

Embertelen körülmények a falu határán
Fotó: iváncsai önk.

– Azonnal ételt vásároltunk nekik, megitattuk őket, de közben a bezárt házból is ugatást hallottunk. Tudtuk, ha ott maradnak, a hétvégi fagyokat nem élik túl. Haladéktalanul felvettük a kapcsolatot a Dunaújvárosi Állatvédő Egyesülettel, amely a körzeti megbízottal és Szakács Adrienn ügyintézővel kiegészülve három kutyát mentett meg. Értesítették a Szurkolók az állatkínzás ellen csapatát, amely péntek este a másik három kutyát is kimentette a magát gazdának tartó egyéntől – fogalmazott a település vezetője. Kiemelte, mindkét állatvédő szervezetnek külön köszönetet mond, amiért rögtön jöttek és segítettek, ahogy a hivatal dolgozói is. Ugyanez igaz az iváncsai polgárőrségre a közreműködésért.

– A továbbiakban a mi célunk az, hogy segítsük annak az embernek a felelősségre vonását és az állattartástól való eltiltását, aki éheztette, kínozta az állatokat – zárja közleményében a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában