Tájékoztató a gyűjtésről

2021.01.12. 07:40

Fontos a szelektív hulladékgyűjtés Szabadegyházán is

Mint azt tudjuk, a 385/2014. kormányrendelet előírása szerint kötelező a háztartásokban keletkező hulladékot elkülönítetten, szelektíven gyűjteni, ebben segít a helyieknek Szabadegyháza.

Korondy Tamás

Évente 15-20 százalékkal nő a lakossági szelektív szemétgyűjtés, ezért a gyűjtők számát megduplázzák Fotó: Fehér Gábor

Fotó: Archív / FMH

Egriné Ambrus Andrea tájékoztatta a lakosokat, hogy a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ingatlantulajdonosok számára pályázati forrásból díjmentes használatra biztosít szerződésenként 1 db új, 120 literes, kerekes gyűjtőedényt.

Fontos információ, hogy az új gyűjtőedényt már át lehet venni a lakcímkártya és személyazonosító okmány felmutatásával: az átvételi helye a Sárosdi utca 7. szám (ez a régi gyógyszertár udvara.)

Az új gyűjtőedényekből a hasznosítható hulladék a hulladéknaptár szerinti szelektív gyűjtési napokon kerül elszállításra, míg a vegyes települési hulladék elszállítása továbbra is a korábbi hulladékgyűjtési napokon történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában