segítség

2021.01.25. 07:30

Együtt, Nolináért – A hároméves kislány további fejlesztésére gyűjtenek

A közösségi oldal Angyalok Jótékonysági Licit csoportja most Prekop Nolina gyógyulásáért fogott össze. A cél 1,5 millió forint, amit a család olyan speciális kezelésekre fordítana, amelyek jelentősen javíthatják a koraszülött kislány életminőségét.

Héjj Vivien

Nolinának komoly fejlesztő foglalkozásra van szüksége

Fotó: család

Prekop Nolina 2018 januárjában mindössze 716 grammal látta meg a napvilágot.

– Nolina a 26. hétre érkezett. Amikor bementünk a kórházba, magzatvízhiányt állapítottak meg, illetve születése közben másodfokú agyvérzést kapott – mesélte lapunknak Prekop Adrienn, a kislány édesanyja. Nolinát újraélesztették, ezt követően 77 napot töltött kórházban.

A pici lány öt hónapos volt, amikor kiderült, négy végtagi feszesség alakult ki nála. Ennek következtében jelenleg önállóan még csak arra képes, hogy az oldalára forduljon, valamint néhány kisebb, könnyen fogható tárgyat fel tud venni, de kúszni, mászni és járni nem tud, ahogy beszélni sem.

Nolinának komoly fejlesztő foglalkozásra van szüksége
Fotó: család

A szülők azonban nem adják fel. Nolina komplex fejlesztést kap életminőségének javítása, illetve gyógyulásának elősegítése érdekében. Jelenleg Agárdon és Székesfehérváron kezelik a hároméves kislányt. A fejlesztések célja többek között a különféle mozgások megtanulása, az egyensúlyérzék és a törzskontroll fejlesztése, az izmok erősítése.

– Nagyon jól viseli ezeket a fejlesztéseket, vidám, mosolygós kislány, de néha azért neki is vannak nehezebb napjai – folytatta az édesanya.

A vágyott cél 1,5 millió forint összegyűjtése, melyből Székesfehérváron és Szekszárdon kaphatna további intenzív fejlesztéseket Nolina. Az anyagi segítségen túl licittárgyak felajánlásával és licitálással is egyre többen igyekeznek segíteni azért, hogy egy napon Nolina is kéz a kézben sétálhasson szüleivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában