A Fürdő utcai hidat is megnyitják

2021.01.25. 15:00

A fehérvári telephely helyén egy nagy parkoló épülhet

A városrészek bejárása ismét folytatódott. Ezúttal Felsőváros került sorra, ahol számos fejlesztés várható az idei évben.

Héjj Vivien

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A Felsővárosban tartott helyszíni bejárást Cser-Palkovics András polgármester és a városrész önkormányzati képviselője, Földi Zoltán. Fejlesztésekben gazdag időszak áll a város ezen része előtt is.

– Várhatóan elindul a Zámoly utca felújítása, ami egészen a Kiskút útjáig tart majd. Az aszfaltozás mellett a járda is elkészül, valamint a kerékpársávot is kialakítják. A Saára Gyula-program keretében a Forgó utca és a Cserkész utca kereszteződésében gyalogátkelőhely épül, valamint kialakítanak 11 parkolóhelyet. A Tompa Mihály utcán is elkészülnek a gyalogátkelőhelyek, szám szerint kettő. Emellett folytatódik a járdaépítés a Forgó utca és a Kertalja utca 16. szám közötti szakaszon – beszélt a részletekről Földi Zoltán képviselő.

Fontos még, hogy a Fürdő utcai csatornán lévő közúti hidat 30 millió forintból felújítják és újra megnyitják, valamint a következő évek tervei között szerepel a régi malom épületének felújítása is.

Legkésőbb kora őszre a Depónia és a Continus Nova teljes gépparkja kivonul a Sörház térről, így a következő években egy nagy központi parkoló épülhet a most még telephelyként üzemelő területen.

Mindemellett a Móri út felújításának előkészítő munkálatai is javában zajlanak annak érdekében, hogy 2022 tavaszán már fizikai valójában is elindulhasson a beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában