Évösszegzés

2020.12.25. 09:45

Vén Diák, víruskörkép, szerelemféltés miatti késelés – Ezt olvastátok májusban

Az év végéhez közeledve igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1. Tesztelés Fejér megyében

Május 1-től közel 18 ezer fő bevonásával országos vizsgálatsorozat indult hazánk négy orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével. A csaknem 500 településen élőket érintő reprezentatív kutatás célja az volt, hogy pontos képet adjon a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról. A Fejér megyei településeket összegyűjtő cikkünk közel hetvenezer embert ért el, így ő lett a hónap bajnoka.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ezeken-a-telepuleseken-vegeznek-veletlenszeru-koronavirus-teszteket-fejer-megyeben-3972765/[/embed]

2. Vén Diák 2020

Idén is megjelent a Fejér Megyei Hírlap népszerű ballagási melléklete, a Vén Diák. Portálunk felületén településekre lebontva gyűjtöttük össze a megye végzőseit.

Ahogy a korábbi években már olvasóink megszokhatták, a Dunaújvárosi Tankerületi Központhoz tartozó intézmények végzős diákjai a Dunaújvárosi Hírlap és a duol.hu felületén jelentek volna meg, ám sajnos ez idén a koronavírus miatt elmaradt.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/itt-vannak-fejer-megye-erettsegizo-diakjai-3977910/[/embed]

3. Víruskörkép Fejérben – 1. rész

Délnyugat-Fejér megye három városában a pandemia.hu nem hivatalos forrása szerint három igazoltan koronavírus-fertőzött személyt azonosítottak. Egy-egy főt Polgárdiban április 18-án, Enyingen április 23-án és Sárbogárdon április 30-án. Útnak indultunk, hogy megvizsgáljuk az érintett településeket, sőt, Bicskét is bevontuk a körképbe.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/viruskorkep-fejer-megyebol-1-resz-3977025/[/embed]

4. „Kórház Barátai Ligája”

Merjünk nagyot álmodni!” – ezzel a mottóval buzdítja közös együttműködésre a Fejér megyei kis-, közép- és nagyvállalkozókat a kórház vezetősége. Bucsi László saját angliai tapasztalatai és az ott működő „Hospital League of Friends” alapján Székesfehérváron is létrehozná a „Kórház Barátai Ligája” elnevezésű csoportot. A levél alapján a kórház ellátási területén dolgozó kis-, közép- és nagyvállalkozások tehetségükhöz és lehetőségeikhez mérten támogathatják az alapítványon keresztül a helyi intézmény működését.

[embed]https://www.feol.hu/vezeto-hirek/bucsi-laszlo-szekesfehervaron-is-letrehozna-a-korhaz-baratai-ligaja-elnevezesu-csoportot-4018140/[/embed]

5. Elszerette unokatestvére szerelmeit

2020. május 21-én délután érkezett bejelentés arról a rendőrségre, hogy Székesfehérváron, a Kisteleki utcában késelés történt. A helyszínre érkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy késsel kétszer megszúrta, váll- és hastájékon az elkövető, akit megnevezett. A feltételezett bántalmazót a nyomozók lakcímén elfogták, és a kutatás során az elkövetés eszközéül használt kést lefoglalták. A 69 éves sárszentmihályi férfi vallomásában beismerte tettét, elmondta, hogy azért szúrta meg unokaöccsét, mert az korábban a feleségét és a mostani barátnőjét is elszerette.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ketszer-szurta-le-unokaoccset-szerelemfeltesbol-a-69-eves-sarszentmihalyi-ferfi-4021116/[/embed]

6. Így telt az első szabadabb hétvége Fehérváron és a Velencei-tónál

Május 4-től egyre több szigorú korlátozást oldottak fel megyénkben, így a vendéglátóhelyek teraszai kinyithattak, a csendes belváros és a tópart ismét vidám kacajoktól zengett. A bevásárlóközpontok is visszatértek a normál munkarendbe, egyre több embert láttunk az Alba Plaza előtti téren is. Mi is útnak indultunk, körülnéztünk a fehérvári Belvárosban, a közkedvelt parkokban, ahol vidáman fagyizó vagy sportoló kicsikbe és nagyokba botlottunk. Akik pedig inkább a vízparton pihenték ki volna ki a hét fáradalmait, a Velencei-tó partjánál választhattak számos sportolási és szabadidős tevékenység közül.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujra-elettel-telt-meg-fehervar-es-a-velencei-to-kornyeke-video-3992125/[/embed]

7. A biciklizés szabályai

A tavasz berobbanásával és a korlátozások lazításával ismét kerékpárra pattanhattunk májusban. Ám sokak fejében nem teljesen tiszta, hogy milyen szabályok is vonatkoznak a két keréken közlekedőkre. Nekik próbáltunk segíteni cikkünkkel, mely a Gárdonyi Rendőrkapitányság összefoglalóját dolgozta fel.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szabalyok-kresz-bicikli-kerekpar-2301323/[/embed]

8. Podcast: vendégünk a 17 éves pusztaszabolcsi honvéd kadét, Fogas Cecília

Fejérnép című podcast műsorunk harmadik adásában a Fejér Megyei Hírlap Tündérszépek című versenyének első évadát is megjárt 17 éves pusztaszabolcsi honvéd kadéttel, Fogas Cecíliával beszélgettünk a digitális oktatásról, a koronavírus helyzetről, illetve a hétköznapjairól.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mar-nagyon-varja-a-jarvanyhelyzet-veget-a-pusztaszabolcsi-honved-kadet-podcast-3981243/[/embed]

9. Termelés a megyei nagyvállalatoknál a koronavírus árnyékában

Nyolc megyei nagyvállalatot kerestünk meg, közülük öt adott választ, vagy legalább reagált azon kérdéseinkre, amelyekben a megváltozott jelenről és a jövő kilátásairól, terveiről kérdeztük őket.

[embed]https://www.feol.hu/vezeto-hirek/hogyan-alakul-a-termeles-a-megyei-nagyvallalatoknal-utanajartunk-4012422/[/embed]

10. Rendhagyó búcsú a fehérvári diákoktól

A városi ballagás Székesfehérvár több évtizedes, szép hagyománya. Minden évben különleges pillanat, mert egy korszak lezárását is jelenti a fiatalok számára, amelynek sok szép emléke végigkíséri az életüket. A koronavírus elleni védekezés azonban idén nem tette lehetővé, hogy a ballagásra hagyományos módon kerüljön sor. Ezért döntött úgy a város, hogy online, de megtartja azt.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/rendhagyo-bucsu-a-fehervari-diakoktol-a-meglepetes-igeretevel-3974643/[/embed]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában