Fehérvár egészségügyéért

2020.12.09. 07:02

Újabb elismerést vehetett át az egykori kórházi ápolási igazgató

A város önkormányzata Szabó Bakos Zoltánnénak adta át a Székesfehérvár Egészségügyéért Díjat. A december 1-jén nyugalmazott ápolási igazgató majd’ ötven éven át állt a kórház és a betegek szolgálatában.

Baráth Eszter

A díjazott

Fotó: Simon Erika

A kitüntetett karrierjének kezdete 1974-re datálódik, amikor szülésznőként állt munkába a fehérvári kórházban. Később intézményvezető főnővér-helyettesként tett eleget az elvárásoknak, egészen 1990-ig. Ezt követően nyolc éven keresztül ápolási igazgatóhelyettesként dolgozott, majd humánpolitikai főosztályvezető és igazgató lett. 2005-ben kapta meg kinevezését ápolási igazgatóvá, amely pozíciót egészen nyugdíjba vonulásáig töltötte be.

A díjazott
Fotó: Simon Erika

A Szent György Kórházban eltöltött évtizedek alatt meghatározó személyiséggé vált az intézményben, amely nemcsak szakmai elhivatottságának és alaposságának volt köszönhető. A szűk körű díjátadón Cser-Palkovics András a város és a kórházban ápoltak nevében is kifejezte háláját a sokéves alázatos munkáért. Vargha Tamás országgyűlési képviselő pedig személyes hangvételű beszédében mondott köszönetet a díjazottnak. Szabó Bakos Zoltánné köszönő soraiban elmondta, továbbra is az egészségügyért fog dolgozni alapítványi szakdolgozó kamarai feladatok ellátásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában