Hulladékgyűjtő udvart is kialakítanak

2020.12.01. 07:00

Új ipartelep létesült Agárdon

Új telepen folytathatják működésüket azok az agárdi szolgáltatók, amelyek korábban a gárdonyi településközpontban működtek.

S. Töttő Rita

Az új agárdi ipartelepen már megkezdték a munkát a kitelepült szolgáltatók. Hamarosan hulladékgyűjtő udvar is létesül itt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A hulladékszállító, valamint két városüzemeltetési társaság egy többéves tervezés eredményeként lelt itt új otthonra. Jó hír, hogy hamarosan szelektív hulladékgyűjtő telep is épül itt, ahová a lakosság is hozhatja a szemetet.

– Egy olyan területen állunk, amelyet nem lehetett volna máshogyan hasznosítani, csak ipartelepként, tekintve, hogy szomszédságában található a Velencei-tó településeit kiszolgáló szennyvíztelep. Ennek 500 méteres körzetében ugyanis nem lehet lakóépületeket, nyaralókat építeni, ezért jelöltük ki itt az új szolgáltatóközpontot, melynek megvalósítása most fejeződött be – fogalmazott Tóth István polgármester, amikor megmutatta a Fejér Megyei Hírlapnak a 7-es főút mellett, a Mester utcában lévő ipartelep elkészült beruházását. Az agárdi ipartelep projektje a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 328,84 millió forint európai uniós támogatás segítségével. Az út- és közműfejlesztés, illetve a VHG telephelyéül szolgáló épület 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatásban, míg a vállalkozások betelepülésére alkalmas épület építése 35 százalékos támogatásban részesült. A hulladékszállítást végző kft. már korábban kitelepült, most ősszel pedig a városüzemeltetés két társasága, a Zöld Kft. és a Gárdonyi Kft. is beköltözhetett a vadonatúj ipartelepi központba.

Az új agárdi ipartelepen már megkezdték a munkát a kitelepült szolgáltatók. Hamarosan hulladékgyűjtő udvar is létesül itt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

 

A költözésre nagy szükség volt, hiszen a gárdonyi településközpontban meglehetősen leromlott állapotban volt már a szolgáltatóház, ahol csoportosultak az önkormányzati cégek. A napokban írtunk arról, hogy azt a területet is hasznosítja az önkormányzat: új szolgáltatóház épül, mellette pedig gimnázium és tanuszoda. De térjünk vissza a város szélére: az új ipartelep irodákkal, szociális blokkokkal, öltözőkkel, raktárakkal várja a dolgozókat. A polgármester hozzátette: a későbbiekben egy nagyon fontos, a lakosságot is érintő teleppel gazdagodik a terület. Kialakítanak itt ugyanis még egy szelektív hulladékgyűjtő udvart, melyet a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás üzemeltet majd. A kivitelezőt már kiválasztották, s a hetekben meg is épülhet a gyűjtőtelep, ahová vihetik majd a szemetet a lakosok is.

Kapcsolódó cikk:

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tanuszodat-es-gimnaziumot-epit-gardony-4468957/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában