Befejeződött a projekt

2020.12.02. 15:15

Megújult az iváncsai és a gárdonyi szennyvíztisztító telep

A Széchenyi 2020 program keretében a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. valamint 19 település 8,491 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az „Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 4. (ÉKDU 4)” elnevezésű projekt megvalósítására.

feol.hu

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Az iváncsai szennyvíztisztító telep kapacitása elégtelenné vált, így a tisztítási hatékonyság jelentősen lecsökkent. A fejlesztés eredményeként új műtárgyakkal került kibővítésre a jelenleg is működő két tisztítósor. A beruházást követően a jelenlegi kapacitás közel másfélszeresére, 5200 lakosegyenértékre növekszik a telep biológiai tisztítókapacitása. Az agglomeráció minden települését érintette az átemelők rekonstrukciója.

A gárdonyi szennyvíztisztító telep kapacitása, biológiai tisztítási hatékonysága megfelelő volt, de a szennyvíz mechanikai tisztítását végző egységek fejlesztése szükségessé vált, mert a nagyobb terhelésekkor már nem voltak alkalmasak feladatuk ellátására. A beruházás keretében a szippantott szennyvíz fogadó műtárgyak és gépészetük is megújult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában