Rotorokkal a mosolyokért

2020.12.09. 16:40

Különleges ajándékkal lepték meg a gyerekeket Zichyújfaluban (videó)

Országos jótékonysági akcióba kezdett a Drónpilóták Országos Egyesülete (DOE), melynek keretén belül családokat ajándékoznak meg az ország különböző pontjain.

Elekes Gergő

A meglepetésdrónok és új gazdáik, balra kékben Pál Károly, a Drónpilóták Országos Egyesületének elnöke

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szerda délelőtt Zichyújfalu volt soron, a Double Ring Wings-DOE irodájában nyolc család arcára csaltak mosolyt a pilóták.

A megjelenteket, Füzesiné Kolonics Ilona polgármestert, a családsegítő munkatársait, Gálné Szabó Klaudia szakmai vezetőt és Plánki Krisztina családsegítőt, valamint magukat a gyerekeket és családjaikat Pál Károly elnök köszöntötte. Elmondta, az egyesület egyik fő feladata a társadalmi megjelenés és oktatás, szeretnék, hogy az emberek nagyobb rálátással bírjanak a dróntechnológiában rejlő lehetőségekre, különösen a jelenlegi, kérdőjeles légügyi helyzetben.

Különleges csomag várta a fiatalokat, hiszen a finom csokoládé mellett mindegyik egy apró drónt is rejtett. De miért is jó egy drón a gyerekeknek?

A meglepetésdrónok és új gazdáik, balra kékben Pál Károly, a Drónpilóták Országos Egyesületének elnöke
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint megtudtuk, a meglepetéseszközök az egyik népszerű gyermekprogramozási nyelvben is programozható tárgyak, ezáltal az egyesület a robotika felé szerette volna orientálni a gyerekeket, hiszen a jövő egyik meghatározó szereplője ez az iparág. Ezt bizonyítva Pál Károly nagyjából 1 órán keresztül mesélt a gyerekeknek a technológiáról, elmagyarázta a szoftverek működését, és az irodán belül még a gépek kipróbálására is sor kerülhetett.

Gyarmati Amina és Molnár András hallgatják figyelemmel Pál Károly szavait
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A családok kiválasztásában az egyesület nagy segítségére volt a zichyújfalui önkormányzat és a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat, akik olyan famíliákat kerestek, ahol normál esetben soha nem találkozhatnának a gyerek a saját drón gondolatával sem.

– Bízunk benne, hogy ezekkel a gépekkel meg tudjuk mutatni a gyerekeknek és rajtuk keresztül társaiknak, a drónok hasznosságát, a bennük rejlő potenciált, az ehhez tartozó felelősségvállallást és azt a széleskörű tudást, amit meg kell szerezni ahhoz, hogy valaki felelős drónpilótaként tudjon tevékenykedni akár hobbi, akár kereskedelmi céllal

– zárta beszélgetésünket az elnök.

Tehát miért is jó egy drón egy gyermeknek? A csillogó szemek tükrében egyszerre megbújó öröm, hála és vidámság láttán nem kell magasröptű gondolatokat keresni.

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában