jótékonyság

2020.12.08. 14:10

Közös karácsonyfák a székesfehérváriaknak

A legnagyobb közösségi oldal fehérvári csoportjában vetődött fel a közösségi karácsonyfák állításának gondolata. Ahová mindenki hozhat egy-egy díszt. Vagy akár többet is.

Baráth Eszter

Már elkezdődött a „közösségi karácsonyfák” díszítése, egészen december 24-ig lesz rá lehetőség!

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az idei év egészéhez hasonlóan a karácsonyi ünnepi időszakot is nagyban befolyásolja a világban uralkodó járványhelyzet. Nincs ez másként Székesfehérváron sem. A jól megszokott, sok éves hagyomány, a belvárosi ünnepi forgatag és annak rengeteg kiegészítő eleme elmaradt. Nincsen közös adventi gyertyagyújtás, hangulatos koncertek a kivilágított főutcán, és nem melegíthetjük meg séta közben a kezünket egy forralt bor poharán vagy a frissen elkészült kürtőskalácson.

Már elkezdődött a „közösségi karácsonyfák” díszítése, egészen december 24-ig lesz rá lehetőség!
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepi hangulatot azonban nem engedhetjük el. Ebben az időszakban még fontosabb az összetartás – még ha távolról is – amit a város lakói közül sokan éreznek. Emiatt született meg az ötlet a legnagyobb közösségi média helyi csoportjában, hogy állítsanak közösségi karácsonyfát a belvárosban, amit mindenki együtt díszíthet.

A kezdeményezést követően néhány nappal ezelőtt ki is került tíz darab földlabdás fenyőfa a Zichy ligetbe ott, ahol korábban az óriáskerék magasodott a város fölé.

Az elképzeléssel Horváth-Tancsa Ágnes fordult Cser-Palkovics András polgármesterhez, aki támogatta a felmerülő ötletet. A díszíteni vágyók Nordmann-, ezüst-, kolorádói jegenye- és lucfenyők közül választhatják ki, melyikre szánják kiválasztott díszeiket. Az ötletgazdák úgy gondolják, nemcsak a városban élők összetartásának lehetnek ünnepi jelképei a közös karácsonyfák, de a díszek elkészítése tökéletes családi program is lehet. Felhívják azonban a figyelmet, hogy az alkotások strapabíróak legyenek, hiszen vízkeresztig állnak majd a ligetben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában