Jelentős költséget takaríthat meg

2020.12.03. 07:30

Hasznos jármű érkezett Kincsesbányára

A Magyar Falu program által biztosított forrásból érkezett minap „Kincsesre” egy régen várt, vadonatúj traktor.

Tihanyi Tamás

Törő Gábor (j) és Murányi Marianna (k) a „gépszemlén”

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A közterületek kezelését és karbantartását biztosító traktor homlokrakodóval, tolólappal, pótkocsival, szárzúzóval és sószóróval könnyíti meg a település mindennapjainak életét.

– Kincsesbányán óriási hiányt pótol ez az erőgép, hiszen ez lett az első saját tulajdonú traktora az önkormányzatnak – mondta Murányi Marianna polgármester. – A géphez tartozó szerelvények megkönnyítik és gyorsítják a munkát, s jelentős anyagi megtakarítást is garantálnak. Ilyen a téli hótolás, síkosságmentesítés költsége, amit eddig vállalkozókkal kötött szerződés alapján végeztetett a község korábbi vezetősége. Ha szerencsés esetben sem hó, sem pedig jég nem fordult elő a téli időszakban, a készenléti díjat akkor is fizetni kellett.

Törő Gábor (j) és Murányi Marianna (k) a „gépszemlén”
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Murányi Marianna úgy számol, összességében milliókban mérhető a megtakarítás egy keményebb tél végére érve. A traktor a kisebb utcákban, parkolókban is elfér.

– Kincsesbánya szerencsére jelentős zöldfelülettel rendelkezik, amit fizikai dolgozók kisebb létszámú csoportjának kell gondoznia – folytatta a polgármester. – Tavasszal és nyáron szinte folyamatos a fűnyírás, a kaszálás, de kollégáim kézi eszközökkel így sem jutnak soha a munka végére. A szárzúzó segítségével azonban az árokpartok, de főként a kerékpárutat határoló zöldterületek remekül gondozhatók lesznek. További előnyt jelent, hogy az építési anyagok mozgatásán túl már saját eszközzel szállíthatjuk ki a szociális tűzifát. Ez újabb költségmegtakarítást jelent, hiszen nem kell fuvaros vállalkozót fizetnünk.

A pótkocsi egyes rendezvények idején is nagy szolgálatot tehet, mivel elférnek rajta a szüreti mulatság boroshordói. Ám arról is hallani: a Mikulás „traktorháton” érkezik a kincsesbányai gyermekekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában