Koronavírus Fejérben

2020.12.31. 10:05

Fehérvári gyásznap a koronavírus áldozatainak emlékére

Ebben az évben december 30-a Székesfehérvár gyásznapja, amikor a koronavírus-­járvány áldozataira emlékezünk.

Baráth Eszter

Irodájának ablakában is mécsest gyújtott a gyásznapon Cser-Palkovics András polgármester

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A város polgármestere, Cser-Palkovics András még december elején jelentette be, hogy a 2020-as év utolsó előtti napját gyásznappá nyilvánítja. A városvezető a felhívást tartalmazó videóüzenetében arra kérte a helyi közösséget, hogy egy-egy, az ablakban vagy erkélyen meggyújtott gyertyával fejezzék ki együttérzésüket a gyászoló családok felé.

Irodájának ablakában is mécsest gyújtott a gyásznapon Cser-Palkovics András polgármester
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Városháza bejáratánál fekete gyászlobogót tűztek ki, szerdán reggel a polgármester irodájának ablakában gyújtott gyertyát, majd a Szent Imre-templom oldalán lévő feszületnél helyezte el az emlékezés mécsesét. Cser-Palkovics András a helyszínen elmondta, hogy 2020. családoknak, egyéneknek és közösségeknek egyaránt nehéz időszak volt, és sajnos sok család már nem élhette meg közösen a karácsonyi ünnepeket és az új esztendő eljövetelét.

Ezért szerettek volna egy napot, amikor az év áldozataira emlékezünk, valamint a családok gyászában is osztozunk, számukra lelki támogatást nyújtunk. A polgármester kiemelte, mindezekről szól a decemberi gyásznap Székesfehérváron. Hozzátette, a gyásznap bejelentését követően megható volt látni, mennyire sok visszajelzés érkezett azzal kapcsolatban, hogy a város lakói otthonaikban gyertyagyújtással emlékeznek ezen a napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában