Élhető környezet

2020.12.02. 07:20

Elsődleges feladat a villamos hálózat korszerűsítése Alapon

50 millió forint Magyar falu támogatásból újulhat meg az alapi általános iskola – azaz a Cecei Általános Iskola Alapi Tag­iskolája – épülete. Várhatóan a jövő esztendőben indulhat el a kivitelezés.

Majer Tamás

Több mint száz jelenlegi alapi diák örömére újul meg a helyi iskola

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az iskola felújítását célzó pályázatot, amelynek sikeréről röviden már lapunk is hírt adott, az illetékes tankerület adta be.

– A Dunaújvárosi Tankerületi Központ a fenntartásában lévő több intézmény vonatkozásában nyújtott be pályázatot a Magyar falu programra. A sikeres pályázatokról a döntés már megszületett. Bővebb információt a támogatói okiratok aláírása után tudunk adni az üggyel kapcsolatosan – tájékoztatta lapunkat Szilágyiné Németh Sarolta tankerületi igazgató.

No de mik is a részletek? Alapon járva az iskola vezetőjével beszélgettünk.

Több mint száz jelenlegi alapi diák örömére újul meg a helyi iskola
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Az iskolaépület villamos hálózatának korszerűsítése az, ami feltétlenül elengedhetetlen, ebből kifolyólag fordultunk a Dunaújvárosi Tankerületi Központ felé. Jött a Magyar falu program, szerencsésen nyertünk is rajta. Úgy tudom, hogy még a fűtési hálózat korszerűsítése, illetve a mosdók, folyosók felújítása lesz bent ebben a projektben. Ezek által egy esztétikusabb és élhetőbb környezetet teremtünk a gyerekeknek is – mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Tiringer Istvánné tagintézmény-vezető; egyébként jelenleg mint megbízott intézményvezető ő látja el a székhelyiskola, a Cecei Általános Iskola vezetését is.

Az alapi Béke utcában található iskolaépület több mint 6 évtizeddel ezelőtt, 1959-ben nyitotta meg a kapuit. Volt idő, amikor két iskolaépületben zajlott az oktatás a faluban, ám a Fő utcai kis iskola már nem működik. Jelenleg 108 diák tanul Alapon.

– Tehát 61 éves maga az épület, igazán ráfér a felújítás. Utoljára több mint 10 éve történt komoly korszerűsítés, akkor a nyílászárók cseréje valósult meg – idézte föl a pedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában