rendszeresen segítenek

2020.12.12. 07:20

Csengőszó-díjat kapott az Adni Jó Kupa Baráti Kör

Idén is díjazták azokat, akik a legtöbb segítséget nyújtották. Az elismerést az Adni Jó Kupa Baráti Kör tagjai vehették át.

Héjj Vivien

Az elismerést Zugor Zsuzsanna kurátor adta át Horváth Péternek, a Baráti Kör főszervezőjének Fotó: Héjj Vivien / Fejér Megyei Hírlap

A Szegényeket Támogató Alapítvány minden évben elismerésben részesíti azt a személyt, szervezetet vagy baráti kört, aki vagy amely az adott évben a legtöbbet tette az alapítványnál regisztrált családokért. A járványhelyzet miatt szűk körben, de annál nagyobb szeretettel adták át a Csengőszó-díjat az Adni Jó Kupa Baráti Körnek. A Baráti Kör létrejötte Holló István nevéhez köthető, aki azt kérte barátaitól, hogy ne ajándékot hozzanak a születésnapjára, hanem az arra szánt összegből vegyenek élelmet a menhelyen élő állatoknak. Ezt a nemes gesztust gondolta tovább Horváth Péter, így vált hagyománnyá és küldetéssé a Baráti Kör számára a segítségnyújtás. Az elmúlt években számos alkalommal szerveztek kispályás focitornákat, dedikált sportmezeket árvereztek el és adományokat gyűjtöttek azért, hogy kisállatokon, rászoruló családokon és hátrányos helyzetű gyermekeken segíthessenek.

Az elismerést Zugor Zsuzsanna kurátor adta át Horváth Péternek, a
Baráti Kör főszervezőjének Fotó: Héjj Vivien / Fejér Megyei Hírlap

A Szegényeket Támogató Alapítvány és az Adni Jó Kupa Baráti Kör immár második alkalommal dolgozik együtt az adventi időszakban. Két évvel ezelőtt az összefogásnak köszönhetően közel 300 család számára adhatott át tartós élelmiszercsomagot az alapítvány. – Látva a civil szerepvállalás lehetőségeit és korlátait a szegénység kezelésében, vallom, hogy a szegénység csak összefogással, a polgárok, az önkormányzat és az állami szereplők együttes fellépésével mérsékelhető. Minden alkalommal elmondom, mert mindig ugyanolyan fontos: egyedül nem boldogulnánk. Köszönjük minden segítőnknek, aki ruhával, tartós élelmiszerrel és egyéb hasznos holmival segít. Minden segítség számít – fogalmazott Zugor Zsuzsanna, az alapítvány kurátora. A Baráti Kör nevében a díjat Horváth Péter főszervező vette át. – Nem gondoltuk, hogy valaha egy ilyen díjat vehetünk át. Elsősorban meg kell köszönnünk annak a rengeteg barátnak, akik évről évre követnek, támogatnak minket. Továbbra is ezen az úton megyünk tovább – fogalmazott Horváth Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában