Folyamatos munka

2020.12.03. 07:50

Avartakarítás zajlik Székesfehérváron

A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. folyamatosan dolgozik a közterületeken lehullott falevelek eltakarításán. Összehangolt, járat szerinti gyűjtést szerveznek kézi eszközök segítsége mellett, nagy teljesítményű szívógépek használatával.

Baráth Eszter

2020.12.02. Avartakarítás a Zichy ligetben. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A körülbelül száz dolgozó már kétszer végigjárta a város területét, jelenleg pedig a harmadik kör végénél tartanak a munkálatokban. Az elmúlt napokban beköszöntött hideg idő és a hajnali fagyok miatt most rengeteg levél hullott le a fákról, így felgyorsultak a folyamatok. Jelenleg nem lehet megmondani, szükség lesz-e még újabb teljes körű takarításra, ez továbbra is az időjárás változásától függ. Pluszfeladatot jelentenek azonban a platánfa levelei. Ezeket nem befolyásolják a meteorológiai változások, Bozai István, a városgondnokság ügyvezetője elmondta, ezek egészen márciusig hullajtják lombkoronájukat. A legtöbb munka tehát még mindig a Gyümölcs utca környékén vár kollégáira.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Rendelet alapján azonban a lakosság feladata is az ősszel lepotyogó falevelek eltakarítása. A hivatalos határozat alapján a járdák házak előtt húzódó szakasza, valamint a mellette fekvő kis kertek rendben tartása a lakók feladata, nemcsak az őszi munkálatok szempontjából, de a téli időszakban is a havazást és a burkolat jegesedését követően. A városgondnokság tapasztalatai alapján a kertvárosban ez sokkal inkább működik, ott a lakók eleget tesznek kötelezettségeiknek. Ezeken a területeken nagyon kevés munkájuk van az önkormányzat dolgozóinak. A lakótelepeken és a társasházak környezetében viszont sokkal többet dolgoznak, azokat a munkálatokat is elvégzik, amik hivatalosan az ott élők feladatai lennének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában