csak részben látogatható

2020.12.11. 14:30

Akadály a dinnyési tanösvényen

A Velencei-tó közelében fekvő Dinnyési-fertő és a Madárdal tanösvény nagy népszerűségnek örvend a természetkedvelők körében. Az elmúlt hónapokban viszont előfordulhatott, hogy a látogatók nem maradéktalan elégedettséggel távoztak.

Baráth Eszter

Miért ez a látvány fogadja a látogatókat?

Fotó: HP

Az esetleges hiányérzet oka az lehet, hogy az ösvényt nem tudják végigjárni teljes hosszában egy lebontott híd miatt. A túra egy pontján kordonszalaggal és belépni tilos jelzéssel találkoznak a sétálók, ahol másik útirányt választhatnak, de ezeken nem körbejárható a kijelölt terület. A Duna-Ipoly Nemzeti Park honlapján hosszú ideje olvasható a fennálló helyzetre irányuló felhívás és a jelenleg igénybe vehető útvonalak. Ebben a tájékoztatóban azt ígérték, 2020 őszén várhatóan újra használható lesz az ominózus híd, de máig nem történt változás.

Miért ez a látvány fogadja a látogatókat?
Fotó: HP

Fenyvesi László, a tanösvény túravezetője megerősítette, a kellemetlenség néhány hónapja áll fenn. A híd életveszélyessé vált, ezért döntöttek annak lebontása mellett. Hozzátette, hogy az információról már a bejáratnál tájékoztatják a látogatókat, így senkit nem érhet váratlanul a megváltozott útvonal. Fenyvesi kérdésünkre elmondta, a felújításhoz szükséges anyagi fedezet egyelőre nem áll rendelkezésre, ezért az őszre tervezett időpont a jövő évre tolódik. Ugyanakkor sikerült elkészülni a terület egy fontos elemének újjáépítésével. Négy évvel ezelőtt égett le a tanösvény 5. állomásán lévő kilátótorony, amit idén sikerült pótolni. A túravezető elmondta, a bejáratnál kihelyezett táblán tájékoztatást kapunk arról, jelenleg merre kell indulnunk, hogy az új kilátót megleljük. A Madárdal tanösvény tehát egyelőre csak részben látogatható, de a tervek szerint 2021 tavaszán már teljes hosszában barangolhatjuk be a túraútvonalat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában