Bika-völgy

2020.12.02. 07:15

Agárd és Gárdony között a sétány kész, de még további tervek vannak

Új sétány jött létre Agárd és Gárdony között, a Bika-völgyben. A közeljövőben azonban az a terv, hogy egy szabadidőközpontot és kisebb tavakat is kialakíthassanak a térségben.

S. Töttő Rita

Komoly önerőt is tett a sétányhoz a gárdonyi önkormányzat

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Gárdony déli részén az elmúlt öt évben új lakóövezetek épültek ki. A főúttal párhuzamos Kossuth utca eddigi kialakítása a növekvő forgalmat már nem tudta kielégíteni. Ez különösen nagy problémát jelentett a viszonylag keskeny úton kerékpározó, gyalogló emberek számára – magyarázta Tóth István polgármester, miért volt fontos megújítani az Agárdot és Gárdonyt összekötő útszakasz menti Bika-völgyi sétányt.

Komoly önerőt is tett a sétányhoz a gárdonyi önkormányzat
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Merthogy az elmúlt időszakban több mint nyolcvanmillió forintos összköltséggel – melynek fele a központi támogatásból érkezett, másik fele városi önerő volt – ez is megvalósulhatott: – Nagy itt a forgalom, ellenben a keskeny út miatt a kerékpárral és gyalogszerrel járók számára kényelmetlen volt a közlekedés – fogalmazott a város vezetője, megmutatva, hogy milyen lett a gárdonyi Táncsics utcától a Jókai-lakótelep mögötti utcáig elkészült sétány.

A megújulás azonban folytatódik később, derült ki: – A sétány ugyanis folytatódik az agárdi Határ utca felé végig a patakparton. A patak felduzzasztásával kis tavakat alakítunk ki, itt lesz egy vizes élőhely és szabadidőközpont is. A Határ utcától pedig megoldjuk a kerékpáros-közlekedést a termálfürdőig – tette hozzá Tóth István polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában