nem nyilatkoztak

2020.12.08. 07:07

Abai orvosi ügyelet: még nem dőlt el

Ahogyan arról már hétfőn beszámoltunk, az abai háziorvosi ügyelet kérdésében komoly egyeztetések zajlanak a háttérben. Az ügyeletet működtető cég vezetője nem kívánt ezekről többet elárulni.

Korondy Tamás

A szakrendelő működését hosszú távon kívánják biztosítani, ehhez arra is szükség van, hogy a működést ne kelljen újabb anyagi támogatásokkal segítenie az önkormányzatnak Fotó: FMH-archív (FG)

Fotó: gaborfeherphoto

A háziorvosi szakrendelőt működetető Emergency Service Kft. – az abai polgármester tájékoztatása szerint – a jelenlegi formában csak úgy tudja elképzelni az ügyelet működését abai központtal, ha ennek díja a jövő évtől komolyabban emelkedne. Hétfői cikkünkben írtuk, megkerestük az ügyeletet működtető cég vezetőjét, akitől nem érkezett válasz – kedden azonban ez változott, elértük Rus Jánost, aki nem szeretett volna bővebben beszélni a kialakult helyzetről.

– Nem szeretnék részleteket mondani erről az ügyről, mi szolgáltatóként az önkormányzatokkal tárgyalunk, és a betegek érdekeit nézzük elsősorban. Ezekkel próbálunk előbbre haladni, így nem szeretnék arról nyilatkozni, hogy honnan indult ki ez a folyamat és milyen formában. Szeretnék ebben az ügyben semleges maradni. Én mindenkivel jó viszonyt ápolok a térségben, beleértve az önkormányzatokat, a betegellátókat és az ügyeletvezetőket – indokolta meg lapunknak Rus János, aki hozzátette, tovább szeretnék folytatni a munkát az abaiakkal.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megvaltozhat-a-haziorvosi-ugyelet-rendje-aban-4493125/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában