évösszegzés

2020.12.22. 08:00

A Prima Díjas Abkarovits Géza, az iszkai bánya, és egy tízgyermekes család – Ezt olvastátok februárban

Az év végéhez közeledve igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

A festett bútoros nappali hatalmas könyvespolca előtt sorakozott fel kedvünkért a nagycsalád ily komolysággal, a hét lány és a három fiú szüleikkel együtt

Fotó: a család

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1. Abkarovits Géza orvossal a Fejér Megyei Prima Díja kapcsán beszélgettünk

Abkarovits Géza a Fejér Megyei Prima Díjat már jóval korábban megkapta és átvette, mire ráért egy hosszabb beszélgetésre is. Az orvos úgy véli, az orvoslás legfontosabb része a kötelességtudat. Vagyis mindig igyekszik a hozzá forduló emberek rendelkezésére állni, a kapott bizalmat pedig elfogadja és nem él vissza vele. Ezt tanulta az apjától, a régi orvosoktól.

[embed]https://www.feol.hu/hetvege/abkarovits-geza-a-legkoltsegesebb-hobbit-valasztotta-3525876/[/embed]

2. Koronavírus-gyanús betegek miatt küldték haza a fehérvári kórház sürgősségi osztályáról a hozzátartozókat

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház sürgősségi osztályára koronavírus gyanújával került be egy beteg február 11-én. Több ott tartózkodó és a feol.hu olvasóinak állítása szerint elővigyázatosságból elküldték az osztályon várakozó hozzátartozókat, de a betegeket nem. Az előírások szerint elkülönítették a koronavírus gyanúval bevitt beteget, aki információink szerint külföldről érkezett és influenza szerű tüneteket mutatott. A kórház csupán két nappal később adott ki hivatalos nyilatkozatot, miszerint nem volt koronavírus-fertőzött egyik beteg sem.

[embed]https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/koronavirus-nyilatkozott-a-korhaz-3819351/[/embed]

3. Megtalálták az első koronavírus-fertőzött magyart

Külföldön dolgozó honfitársaink nagyobb rizikónak voltak kitéve a koronavírussal szemben a járvány elején, így nem is volt furcsa, hogy egy Japánban dolgozó magyar lesz az első, aki pozitív vírustesztet produkál. A Diamond Princess óceánjárón dolgozókat karanténba vonták, így derült ki, hogy az egyik magyar munkás tesztje pozitív, de tünetei nincsenek.

[embed]https://www.feol.hu/orszag-vilag/megvan-az-elso-magyar-virusfertozott-3841299/[/embed]

4. Kihirdettük a 2019-es Év Párja díj nyerteseit

A frissen házasodott, Fejér megyei párok esküvői fotóit vártuk nyereményjátékunkba. Érkeztek viccesek, meghatók, gyönyörűek és szerelmesek is – ahogy annak lennie kell. Mégis csak egy pár nyerhette el a Fejér megyei Év Párja címet a végén: ők voltak Bernadett és Sándor.

[embed]https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/megvannak-az-ev-parja-2019-nyertesei-3819612/[/embed]

5. Kevesen tudják, hogy mit kell csinálni egy lovaskocsi előzésénél

Ha önök gépjárművezetés közben lovaskocsival találkoznak az úton – ma már ez egyre ritkább ugyan –, tudják-e, hogy kell viselkedni, milyen veszélyhelyzetek fordulhatnak elő? Mekkora ívben előzzenek, és mit jelent, ha jobbra, vagy balra integet a hajtó, netán felemeli a kezét a szembejövőnek? Ezekre kerestük a választ egy lovasoktató segítségével.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ha-lovaskocsival-talalkoznak-kevesen-tudjak-csak-hogyan-kell-helyesen-viselkedni-2767354/[/embed]

6. Teát főzött magának az otthon termesztett kannabiszból

Februárban foglaltak le a rendőrök nagy mennyiségű kábítószert egy szlovák férfinál és feleségénél Fejér megyében. A férfi árulta, a nő pedig saját fogyasztásra használta a drogot, a Székesfehérvári Járásbíróság vádat emelt ellenük.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tobb-even-at-kabitoszert-termesztett-otthon-egy-fejer-megyei-hazaspar-3845934/[/embed]

7. Egy tízgyermekes családnál jártunk látogatóban

Az ercsi református templom mellett a parókia, itt él Darvas-Tanács Erik lelkész és felesége, Eszter. Tíz gyermeket nevelnek. Nem „kuriózumot” kerestünk a házasság hetében, hanem szívmelengető, igaz, de nem szokványos sorstörténetet.

[embed]https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/szerelem-a-tizgyermekes-ercsiben-elo-lelkeszcsaladban-3821901/[/embed]

8. Egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a fehérvári Plank Zoltánra

Emberölés bűntett kísérlet és rablás miatt keresi a rendőrség Plank Zoltánt, aki a gyanú szerint társaival kirabolt két kínai állampolgárt, majd rálőtt a sértettek segítségére siető autóra még 2014-ben. A férfi azóta is a rendőrség TOP körözöttek listáján van.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/egymillio-forint-nyomravezetoi-dijat-tuzott-ki-a-rendorseg-a-fehervari-plank-zoltanra-3833166/[/embed]

9. Háború van Velencén az uszoda miatt

Egyre komolyabb méreteket ölt a háború Velencén, most úgy tűnik, egy – egyébként az önkormányzat által kiadandó – bélyegzőlenyomat hiányába kapaszkodva állíttatta le a sok ezer ember számára sportolási lehetőséget biztosító velencei uszoda építési munkálatait a városvezetés.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/haboru-velencen-eroemberekkel-erkezett-az-epitkezesre-a-polgarmester-3823206/[/embed]

10. Tovább dagad a vita az iszkai bánya körül

Egyáltalán nem csitultak a kedélyek az iszkaszentgyörgyi bánya körül februárban – Károly Ede kereste fel lapunkat, hogy számot adjon az újabb történésekről, jóról-rosszról.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tovabb-dagad-a-vita-az-iszkai-banya-korul-3820443/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában