Az első forduló legjobbjait díjazták

2020.12.21. 07:00

A fehérvári hősök elnyerték jutalmukat!

„A hősök köztünk járnak” – tartja a mondás. Különösen igaz ez a megyeszékhelyre, ugyanis két hónapos keresés után megtalálták Fehérvár Hősét.

Héjj Vivien

A hősök felálltak a képzeletbeli dobogóra

Fotó: Simon Erika / ÖKK

„Fehérvár Hero? Fehérvár Hero” – gyakorta elhangzott a hősjelöltek szájából ez a párbeszéd. Csak két szó kellett és máris kialakult egy láthatatlan kötelék a játékban részt vevők között.

Két hónapon át küzdöttek

Október közepén indult a mobilapplikációs játék, melynek keretében minden nap egy újabb „hőstettet” kellett végrehajtaniuk a résztvevőknek. Két hónapon át küzdöttek a versenyzők esőben és napsütésben egyaránt. A feladatok rendkívül változatosak voltak, ugyanis a helyszínkeresések és egyéb kreatív feladatok mellett például a költői vénájukat is megcsillogtathatták a játékosok akkor, amikor megadott szavak felhasználásával kellett verset írniuk.

A játéknak köszönhetően a vírus idején is sikerült egyfajta közösséget kialakítani a városlakók között. Ezt a megállapítást a számok is alátámasztják, ugyanis összesen 1645 fő regisztrált, akik közül 552-en aktívan részt vettek a napi feladatok megoldásában. Az élmezőnyben rendkívüli holtverseny volt, ugyanis 20 fő szerzett maximumpontszámot. Ők voltak azok, akik időt és energiát nem kímélve minden egyes nap „hősként éltek”. Közülük sorsolással választották ki az első három helyezettet.

A hősök felálltak a képzeletbeli dobogóra
Fotó: Simon Erika / ÖKK

A közösség erősítése

– A cél az volt, hogy az embereket kizökkentsük abból a rendkívüli esztendőből, amit 2020 adott. Ki kellett lépni a komfortzónából, mert pont azok a közösségi programok maradtak el időről időre a városban, amelyek miatt joggal mondhattuk az elmúlt években, hogy Fehérvár tele van élettel. Most ez az élet a digitális világba költözött azért, hogy a közösség még ebben a nehéz esztendőben is erősödni tudjon – fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester, kiemelve, a Fehérvár Hero tavasszal folytatódik, mindenki tiszta lappal, nulla ponttal indul.

A dobogó harmadik helyén Tamás Renáta áll, a második helyen Patkós Boglárka végzett. A Fehérvár Hőse címet Micskó Zoltán nyerte el, aki egyébként az idén 20 éves Prospero Színkör alapítója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában