Koronavírus Fejérben

2020.11.13. 18:05

Véroxigénszint-mérőt vásárolt Pázmánd

Sajnos Pázmándon is nőtt a koronavírusos esetek száma, ezért a település vezetője úgy döntött, három véroxigénszint-mérőt vásárol, melyeket a betegek rendelkezésére bocsát. Már mind a hármat megkapták a betegek.

S. Töttő Rita

Fotó: önkormányzat

- Köszönjük a jó tanácsot egy fiatal édesanyának – fogalmazott Virányiné Reichenbach Mónika polgármester a Pázmánd által beszerzett véroxigénszint-mérők kapcsán, melyek segítségével időben észlelhető az oxigénszint csökkenése. Ez jelzi ugyanis az állapot rosszabbodását és időben orvoshoz lehet fordulni.

Fotó: önkormányzat

Pázmánd vezetője hozzátette: az orvosokkal egyeztetve szerezték be a három eszközt – melyeket sajnos azonnal használni is kellett. A koronavírus által okozott kétoldali tüdőgyulladás ugyanis csökkenti a tüdőfelületet, ezért a beteg tüdő kevesebb oxigén felvételére képes, így kevesebb oxigén jut a vérbe is – magyarázta a mérő fontosságát a polgármester. – Ha a mért érték tartósan 90 alá csökken, akkor azonnal hívni kell az orvost – hangsúlyozta Virányiné, aki elmondta azt is, hogy a napokban egy pázmándi fiatal számára biztosították az eszközt, aki otthon gyógyul. A betegek száma drasztikusan nő a településen is. Kérek mindenkit, hogy még fegyelmezettebben tartsuk be a szabályokat – üzente a pázmándiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában