Két hét múlva sürgős javítást végeznek

2020.11.11. 14:30

Tűzveszélyes a Fáy András lakótelepen található trafó?

A lakók szerint kedden reggel 9 óra körül jelentek meg a plakátok a környéken.

FMH

A trafó mellett egy társasház építése kezdődött meg

Fotó: fmh

Amelyek szerint két hét múlva, november 24-én, kedden napközben 9 és 15 óra között a Fáy András lakótelep, illetve a Vértanú, Huba, Kisteleki, Berényi, Óvoda és Tass utcák körzetében tervezett áramkimaradásra kerül sor. Miután ez több lakás esetében a fűtés leállását is jelenti azontúl, hogy az otthonról dolgozók s a tanulók sem érik el majd interneten munkahelyüket és iskolájukat, megkérdeztük a szolgáltatót, muszáj-e most elvégezni a plakát szerint szolgáltatási minő­séget javító beruházást.

A trafó mellett egy társasház építése kezdődött meg
Fotó: fmh

Az E.ON válaszából kiderült: „A Fáy András lakótelepet árammal ellátó transzformátor meghibásodott, és szivárog belőle az olaj. A hiba javításához a teljes transzformátorgépet a lehető leghamarabb cserélni kell. A csere nem halasztható, mert az olajhűtés csökkenésével a túlmelegedő transzformátor tűzveszélyessé is válhatna, a kifolyó olaj a környezetet is szennyezné, illetve leállása hosszabb áramszünetet okozna.” A szolgáltató így megértést kér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában