A tudás mellett inspirációkkal is gazdagodhatunk

2020.11.23. 07:15

Tudatosan, másként – A Köfém Művelődési Központ csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A hulladékmentesség jegyében az érdeklődők mindennap megismerkedhetnek a környezettudatosság egy-egy szegmensével Fejér megyei kötődésű alkotókon keresztül. A programsorozat a járványhelyzet miatt az online térbe költözött.

Héjj Vivien

Már az év elején megrendezett 2Lifes Projekttalálkozón is bemutatkoztak az „újrahasznosító” helyi alkotók

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-archív

A Köfém Művelődési Központ számára a mindennapokban is fontos a környezetvédelem és az újrahasznosítás. Ennek jegyében sajátos módon csatlakoztak idén az Európai Hulladékcsökkentési Hét mozgalmához. A szervezők nem a hivatalos utat választották, hanem egészen egyedi módon szeretnék közelebb hozni az online közönséget az újrahasznosítás és a hulladékmentesség világához, így az elkövetkező napok a művelődési ház közösségi oldalán is a fenntartható jövő jegyében telnek majd.

– A művelődési ház mindennapjaiba is próbáljuk belevinni a környezettudatosságot, például szelektíven gyűjtjük az újságpapírt, a műanyag hulladékot és a kupakokat is. Szeretnénk a közösségi média által is megmutatni, hogy ez a szemlélet mennyire fontos számunkra – kezdte Lukács Renáta, a művelődési ház rendezvényszervezője, aki szívét-lelkét beletette ebbe a projektbe.

Már az év elején megrendezett 2Lifes Projekttalálkozón is bemutatkoztak az „újrahasznosító” helyi alkotók
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-archív

– Az elkövetkező napokban olyan Fejér megyei szolgáltatókat, alkotókat, termelőket mutatunk be a közösségi oldalunkon, akik olyan dolgokat tudnak mutatni az embereknek, melyek segítenek abban, hogy a hétköznapokban környezettudatosan tudjunk élni. Például megismerhetnek egy hölgyet, aki „újratárgyakat” készít, ilyen például a textilszalvéta, és a textilből készült vatta, melyek mosógépben moshatók, többször használhatók. Ezekkel is jelentősen csökkenthető a hulladék mennyisége – mesélte a részleteket Lukács Renáta.

Továbbá megismerhetnek az érdeklődők olyan hölgyeket is, akik a hétköznapokban a környezettudatosságról, az újrahasznosítható dolgokról tartanak előadásokat felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Emellett a közösségi oldal látogatói megtudhatják, hogy a kisgyermekek mindennapjaiba hogyan illeszthető be a környezettudatos nevelés, ami a fenntartható fejlődéshez, a környezetbarát életmódhoz kapcsolódik.

Amellett, hogy az érdeklődők széles körű ismereteket szerezhetnek a posztokon, képeken keresztül, a kezdeményezés inspirációként is szolgálhat azoknak, akik akár csak kis lépésekben, de szeretnének elindulni a környezettudatos, fenntartható életmód irányába. A szervezők biztatnak mindenkit arra, hogy akinek az újrahasznosítással, fenntarthatósággal kapcsolatban vannak gondolatai, alkotásai, az jelezze ötleteit a művelődési ház felé, hogy a környezetbarát szemlélet hosszú távon is része lehessen az intézmény életének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában