szépcél

2020.11.09. 07:10

Tízmillió forint támogatás a baptistáknak

Tavaszra készül el a baptista gyülekezeti ház bővítésének első üteme.

Tihanyi Tamás

Egykor azért lett foghíjas a Széchenyi utca, mert a rendszer nem engedte utcafrontra építeni a baptista imaházat, kikötés volt az is, hogy nem lehet templom külseje. Azok az idők, hála Istennek, messze tűntek. A nyolcvanas évek elején épült imaház az újjászületés hónapjait éli: vasárnap a munkálatok kapcsán rendeztek bejárást, amelyen ott volt Cser-Palkovics András polgármester is. Szépcél: így nevezik a baptisták nagyszabású építési programját. Az első ütemben – amely jelenleg 70 százalékos készültségnél tart – megépítik a fogadóteret a társalgóval, kávézóval és az imatornyos homlokzatot a kereszttel.

A második ütemben a 350 személyes imaterem készül el, míg a harmadik fázisra tervezik a mélygarázs és az udvar kialakítását.

„Erőt ad, hogy emelkednek a falak és bővül a gyülekezet háza”, mondta Hári Tibor diakónus. Hozzátette, egyre jobban áll az első ütem, melynek összköltsége 150 millió forint. Figyelemre méltó, hogy az összeg 90 százalékát a hívek adták össze, amely mutatja a közösség erejét. A bejárást online istentisztelet követte, amelynek során hálát adtak az építkezés eddigi eredményeiért és kifejezték reményüket a folytatásért. Révész Lajos lelkipásztor azért imádkozott, hogy Isten ráirányítsa a szívünket arra, miként legyünk hálásak, bátrak és mit tegyünk magunkért, egymásért a mai helyzetben.

„Egy ilyen bővítés lehetőséget ad ahhoz, hogy a közösség lélekben, fizikai valójában és az összetartozás élményében egyaránt fejlődjék”, jelentette ki Cser-Palkovics, hozzátéve, a város idén 10 millió forintot biztosít, és a jövőben is támogatja a Szépcél folytatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában