Mérd meg, mutasd meg!

2020.11.25. 11:11

Térinformatikai versenyen remekeltek az SzSzC Jáky József Technikum tanulói

A térinformatika világnapja alkalmából az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának Geoinformatikai Intézete idén is megrendezte a GIS day nevű rendezvényt, amelyen a rendkívüli helyzetre való tekintettel mindenki online vehetett részt.

Forrás: iskola

A rendezvényen a térinformatikával kapcsolatos előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők, emellett pedig sor került a „Mérd meg, mutasd meg” névre keresztelt középiskolásoknak szóló versenyre is, melyen az idei évben hat csapat indult. A versenyzőkre érdekesebbnél érdekesebb feladatok vártak, egyeseknek egy közterületen lévő érdekes alakú szobrot kellett lemodellezniük, majd 3D nyomtató segítségével elkészíteniük, míg másoknak egy épület falára kellett napórát tervezniük, valamint régészettel kapcsolatos leletek rekonstrukcióját hajtották végre.

Fotó: iskola

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Technikumot két csapat képviselte: Kárpáti Mariann tanárnő segítségével egy társaság Székesfehérvár belvárosának éttermeit, kávézóit vizsgálta meg, térinformatikai rendszert készített ezekről, melynek segítségével több szempontot figyelembe véve mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt, míg Koseczky Ádám csapata Somogyvár településen egy egykori bencés apátságot modellezett és rekonstruált – tudtuk meg az iskola hivatalos oldaláról.

Utóbbi brigád tagjai, azaz Brunner Viktória 13.C osztályos tanuló, valamint Kovács Márk 12.C osztályos tanuló I. helyezést értek el, míg az éttermekkel foglalkozó csapat, azaz Frindt Fruzsina 12.C, Piller Nikolett 10.B és Bogdán Bálint István 12.B osztályos tanulók, a III. helyen zárta a versenyt.

Szívből gratulálunk nekik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában