Eötvös József Általános Iskola

2020.11.04. 14:30

Tanítás nem lesz Ercsiben, de az iskola nyitva marad

Mivel egy tanár hirtelen elhunyt, több tanárnak pedig azért kell otthon maradnia, mert rokonaik koronavírusosak lettek, így szerdától péntekig nem lesz tanítás az ercsi Eötvös József Általános Iskolában.

Korondy Tamás

Tanítás nélküli munkanappal fogja zárni a hét utolsó három napját az Eötvös József Általános Iskola

Fotó: Iskola (archív)

„Elhunyt kedves Kollégánk, Bolló Péterné, Marika néni. Halála váratlan volt, hiszen dolgozni vártuk ma reggel. Sajnos hiába... Családja mellett az egész iskola gyászolja Marika nénit. Sajnos más problémánk is akadt, hiszen kiderült, hogy még másik 7 kollégánk sem tud betegség miatt dolgozni. Sőt a hiányzók névsora tovább nőtt. Vannak többen, akik a koronavírus miatt nem tudtak jönni, bár nem ők fertőzöttek meg koronavírussal, de mivel családtagjukról derült ki a fertőzés, ezért ők sem jöhettek iskolába” – mindezt a közösségi oldalon osztotta meg Orth László igazgató.

A hírt több online médium is tálalta, kissé félrevezetően, mintha a koronavírus miatt teljesen be kellett volna zárni az iskolát. Helyszíni információink szerint azonban mindössze tanítás nélküli munkanapok lesznek a hét hátralévő részében az iskolában, ami azt jelenti, hogy a gyerekeknek nincs tanítás, ugyanakkor az iskola nem zár be, csupán tanárok hiányában az oktatás marad el – ezeket a napokat információink szerint a tanév későbbi részében fogja pótolni az iskola.

Tanítás nélküli munkanappal fogja zárni a hét utolsó három napját az Eötvös József Általános Iskola
Fotó: Iskola (archív)

Ahogyan a közleményben is olvasható volt, „természetesen a három említett napon reggel 8-tól délután 4-ig ügyeletet látunk el”.

Az iskola kiemelt célja továbbá az is, hogy elkerüljék a digitális oktatást. Az év elején készítettek egy felmérést, mely során kiderült, hogy a családok nagy része nem tud értékkel részt venni a rendhagyó tanítási formában, és jobban preferálják, ha a gyermekek az iskolában tanulnak.

Lapunk felkereste a Dunaújvárosi Tankerületi Központot, de az ügyben kompetens személy házon kívül tartózkodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában