ki fogja bérbe adni a hat buszt a BKV-nak?

2020.11.28. 07:20

Sok a kérdés a kékre festett buszok körül

Autóbuszok bérlésére írt ki egy tendert a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV). Az ajánlattétel határideje május 25. volt és egy régóta működő fehérvári cég is pályázott rá, azonban sikertelenül. Az országos médiában olyan hírek is szárnyra keltek, hogy a nyertes cégnek gyakorlatilag semmi köze a buszokhoz.

FMH

A Covid miatt csak a szomszédból látszódott a kék busz

Fotó: MW

A buszbérbeadási tendert a fővárosi székhelyű CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. nyerte meg. A győztes cég ajánlata 342,72 millió forint volt. Ezért az összegért vállalta azt, hogy a közlekedési vállalat rendelkezésére bocsát hat darab használt, ám 12 évesnél fiatalabb buszt. Az elvárások közé tartozott, hogy legalább Euro 4-es környezetvédelmi besorolásúnak és légkondicionáltnak kell lennie a járműveknek. Az egy évre szóló bérletre három ajánlat érkezett május 25-ig, ebből kettő volt csupán érvényes, mert az esztergomi Infinitours Kft. ajánlatát érvénytelennek ítélte a kiíró.

A győztes az említett budapesti cég lett, a második a fehérvári székhelyű Truck-Trai­ler & Parts Haszongépjármű és Alkatrész Kft. Telefonon és írásban is kerestük a második helyen végzett cég képviselőjét, ám sajnos többen érintettek náluk Covid-ügyben, így nem tudtak rendelkezésünkre állni. A cég képviselője ígéretet tett arra, hogy negatív teszteredményeket követően nyilatkozik lapunk számára.

A Covid miatt csak a szomszédból látszódott a kék busz
Fotó: MW

Lapinformációk szerint a nyertes céget néhány nappal a BKV tenderének ajánlattételi határideje előtt jegyezték be a cégbíróságnál, mintha azért hozták volna létre, hogy elnyerje ezt a pályázatot. Ugyanakkor az adatok alapján ennek a cégnek nincs is a tevékenységi köre között buszbérbeadás. A fehérvári cégnek viszont teljesen a profiljába vág ez a terület.

Hogy ki is fogja végül bérbe adni a szóban forgó hat buszt a BKV-nak, még nem lehet pontosan tudni, ugyanis amíg a nyertes budapesti CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt-nek ez nem ismert terület, addig a hozzánk beérkezett információk szerint a fehérvári Truck-Trai­ler Kft-nek már három, BKV-színre festett busz állt nemrég a telephelyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában