Pont került vasútiátjáró-kérdés végére

2020.11.10. 08:50

Megnyitották a pusztaszabolcsi átjárót

A hétvégén adta ki közleményben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., miszerint „az Ercsi elágazás és a Pusztaszabolcs állomás közötti vasúti pálya korszerűsítéséhez kapcsolódóan átépült az Adonyi úti átjáró. Az októberben bevezetett terelést megszüntették, így a csomópontot zavartalanul használhatják a közlekedők”. A kivitelező után a polgármester is ismertette a véleményét az ügyről.

Korondy Tamás

Felvételünkön ugyancsak az átjárónál újítottak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap Archív

– Öt hónapos tárgyalás vette kezdetét tavasszal. Sokszor elkísért Csiki Szilárd alpolgármester és Kátai György képviselő is ezekre a megbeszélésekre. Ők voltak velem annál az összecsapásnál is, amikor azzal állt elő a kivitelező, hogy ideiglenesen megnyitnák az átjárót éjféltől hajnali 4 óráig. Tudtam, ha ez megtörténne, akkor jó eséllyel már nem építenék át később, ezért egy hirtelen jött ötlet által vezérelve azt mondtam, nem támogatom a megnyitást, mert az operatív törzs tanácsát követve fertőtlenítjük az aszfaltot.

Felvételünkön ugyancsak az átjárónál újítottak

Értetlenül néztek rám, akik pár perccel előtte jelezték, nincsen beleszólásom a megnyitásba. Erre megismételtem, hogy több százan fogunk fertőtlenítős vízzel és sikáló kefével aszfaltot fertőtleníteni, így senki nem tud lejönni a sínekről – emlékezik vissza az elöljáró, Simonné Zsuffa Erzsébet.

– Apró öröm volt, de minden győztes tárgyalás után jött a megtorlás, por, kamionok nagy forgalma, éjszakai munka. Ez volt az első győzelmünk közösen a várossal és büszke vagyok rá, mert tudom, hogy sok helyen visszaszereztük a tartását Pusztaszabolcsnak – vélekedett a város vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában