Ha az anyagi forrás engedi, több utca is megújulhat

2020.11.18. 14:00

Középpontban a kivitelezések Öreghegyen

A kerékpárutak, kertvárosi utcák és belvárosi terek felújításával kapcsolatban számos megkeresést kapott Székesfehérvár polgármestere. A tervek javarészt készen állnak, a kivitelezés a rendelkezésre álló forrás függvénye.

Héjj Vivien

Öreghegyi utcakép – az ilyen fejlesztések hosszú távon szívet melengetők

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Több száz kérdés érkezett hétfő délután Cser-Palkovics András polgármester online fogadóóráján. Legtöbben a város fejlesztéseiről és a folyamatban lévő beruházásokról érdeklődtek.

Az elmúlt héten adták át a megújult Homonnai utcát, ahol a vízi közművek cseréje, a csapadékvíz elvezetése és az útburkolat rendbetétele is megtörtént. Ennek kapcsán merült fel az Öreghegy más utcáin fennálló probléma: a hozzászólásokból kiderült, a Poprádi és az Oszlányi utcában is kritikus állapotok uralkodnak. Nagyobb esőzés esetén sártenger alakul ki, gyalog szinte járhatatlanok ezek az utak. A polgármester válaszában elmondta, az öreghegyi felújítások ütemezetten haladnak. Jelenleg a Poprádi utcában folynak a munkálatok – ez várhatóan 2021 tavaszán készül el –, de a tervek között szerepel az Oszlányi utca felújítása is. A felújítási tervek ütemezését még nem látja pontosan a városvezetés. Az erre vonatkozó szándék megvan, a fő kérdés az, hogy a terveket miként befolyásolja a járványhelyzet miatti bevételkiesés.

Öreghegyi utcakép – az ilyen fejlesztések hosszú távon szívet melengetők
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Huba utca megnövekedett forgalma miatt az útburkolat állapota sokat romlott. Megkeresés érkezett arra vonatkozóan, van-e lehetőség az említett útszakasz felújítására. Mint kiderült, már a tervek között szerepel a Huba utca, illetve a Huba köz megújítása is, melynek kivitelezése szintén a rendelkezésre álló források függvénye.

A felújítások témakörénél maradva felmerült a Szent István tér kapcsán is a kérdés: várható-e a megújulás? Cser-Palkovics András válaszában közölte, a Bartók Béla tér elkészültét követően a Kossuth utca és a Szent István tér felújítása van soron, amely munkákat a jelenlegi helyzet miatt újra át kell tekinteni, és az átütemezés lehetőségével is számolni kell.

Kerékpárutak

A kerékpárutak fejlesztése vissza-visszatérő téma, most sem volt ez másként. A Székesfehérvár–Kisfalud közti szakasz útburkolatának felújítása kapcsán is érkezett megkeresés. A probléma végére a régóta várt beruházás tehet pontot.

– A Budapest–Balaton-kerékpárút Kisfalud felől érkezik majd be Székesfehérvárra. Az új kerékpárút pedig nem a jelenlegi oldalon halad majd, hanem a másikon. A 7-es főút alatt egy kerékpáros aluljárón éri majd el a Nagyszombati és a Budai út kereszteződését. Információim szerint tavasszal kezdődik a kivitelezés – írta válaszában a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában