összefoglaló

2020.11.27. 07:20

Iparűzési adó: átfogó megoldást!

Radikálisnak nevezte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) helyi iparűzési adóval kapcsolatos javaslatát Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Fejér Megyei Hírlap kérdésére, és a téma iránt szintén érdeklődő más újságoknak adott válaszában a csütörtöki online Kormányinfo sajtótájékoztatón.

Osváth Sarolta

Budapest, 2020. október 22. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. október 22-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az elmúlt napokban számos ellenzéki és fideszes településvezető is élesen kritizálta Parragh Lászlónak, az iparkamara elnökének a helyi ipar­űzési adó felfüggesztésére vagy eltörlésére vonatkozó javaslatát.

Lapunk ezzel kapcsolatban a Kormányinfón a következő kérdéseket tette fel a miniszternek: Mi a kormány álláspontja, van-e előrelépés a javaslattal kapcsolatban? Az adó elengedése valóban segítséget jelentene-e a kkv-k és mikrovállalkozások számára?

Tervezi-e a kormány ennek az adónemnek az átalakítását, esetleges fizetési könnyítések bevezetését?

Gulyás Gergely miniszter válaszában kifejtette: a kormány foglalkozik a javaslattal, de eddig nem született döntés. Átfogó, a cégek számára leginkább megfelelő megoldásban, az iparűzési adó mérséklésében, csökkentésében, átalakításában gondolkodnak.

Megerősítette, hogy a kormány egyelőre sem a helyi adóról, sem más adónemre vonatkozó változtatásról nem döntött.

Előzmény:

[embed]https://www.feol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/szakmaiatlan-es-atgondolatlan-az-iparuzesi-ado-felfuggesztese-4464904/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában