fejlesztés

2020.11.22. 07:00

Fontos beruházás: ötvenmillió forint a kincsesbányai iskola tornatermére

Pályázati forrásból kezdődhet rövidesen fejlesztés a település általános iskolájában.

Tihanyi Tamás

Tréfás foglalkozás az idei Kazinczy-napon a tornateremben Fotó: MM

Már régóta tervezett, halaszthatatlanul fontos beruházás valósul meg a közeljövőben a móri RMÁI kincsesbányai Kazinczy Ferenc Tagiskolájában.

– Török Szabolcs igazgató úrral már az év elején megbeszélést folytattunk az iskolai tornaterem és az öltözők felújításának szükségességéről. Nagyon örültünk a pályázati lehetőségnek – mondta Murányi Marianna polgármester. – A Székesfehérvári Tankerületi Központ az oktatási intézmény vezetésének együttműködése mellett, komoly műszaki tartalommal elkészített pályázatot nyújtott be a Magyar falu programhoz. A pályázat formailag és tartalmilag is megfelelt a követelményeknek, így a kiváló előkészítésnek köszönhetően a lehető legtöbb, közel 50 millió forint pályázati támogatás érkezik az iskolai tornaterem és a kapcsolódó helyiségek felújítására.

Tréfás foglalkozás az idei Kazinczy-napon a tornateremben Fotó: MM

A megvalósítás során újjászületnek az öltözők, megújulnak a vizesblokkok, de a közlekedő folyosó is új hidegburkolatot kap. A tornaterem még az eredeti építés idején készült PVC-borítást hordozza, így azt az eltelt évtizedek sok ezer testnevelésórája már alaposan megkoptatta, számos helyen kisebb sérüléseket is elszenvedett a felület. Ez a réges-régi küzdőtéri borítás cserélve lesz olyan, a mai követelményeknek megfelelő biztonságos és megfelelő rugalmassággal bíró új sportburkolatra, amely kellő kíméletet és biztonságot nyújt a használat során.

Ingatlanfejlesztés és eszközvásárlás

– A műszaki előkészítés és megvalósítás pontos ütemtervét a következő időszakban dolgozzuk ki, hiszen a számos szakmát képviselő kivitelezőt és az intézmény működését úgy kell összehangolni, hogy a munkálatok és az iskolai sportélet egymás mellett jól megvalósítható legyen – tette hozzá a településvezető. Az ingatlanfejlesztésen túl eszközvásárlási keretet biztosít a pályázat kiírója az elhasznált sportszerek, kiegészítők pótlásához, fejlesztéséhez, így ha minden jól alakul, akár már a következő tanévet megújult környezetben kezdhetik el a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában