orvosi rendelő, napelempark

2020.11.05. 15:20

Fazekas Gábor, cecei polgármester fejlesztésekről, tervekről, lehetőségekről

Felújítják az óvoda és a bölcsőde tetőszerkezetét, megújul az orvosi rendelő, szilárd burkolattal látnak el belterületi utakat. Savanyító üzem épül, egy befektető napelemparkot tervez. Fazekas Gábor polgármesterrel beszélgettünk.

V. Varga József

Tanévkezdésre új táblákat helyeztek ki az iskola előtti gyalogos átkelőhelyen. Az országos program bemutatóján Fazekas Gábor polgármester (középen), Mikesz Csaba, a Magyar Közút Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese és Tiringer Istvánné, a Cecei Általános Iskola igazgatójának társaságában

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap Archív

A nagyközség 28,5 millió forint támogatást nyert az óvoda és a bölcsőde tetőszerkezetének felújítására. Az önkormányzat 1,5 millió forint saját erőt tesz hozzá. A Magyar Falu programban elnyert támogatások révén 11,7 millió forintból az orvosi rendelő, 3 millió forintból az orvosi eszközök újulnak meg – Fazekas Gábor polgármester jó hírekről számolt be.

A Deák Ferenc utcai orvosi rendelő felújítására kiválasztották a kivitelezőt. A rendelésben bekövetkező változásokról időben tájékoztatják a lakosságot. Az önkormányzat 148 köbméter szociális tűzifát nyert az országos keretből, ezt még idén szeretnék kiosztani a rászorulóknak. Az igényléshez szükséges kérelmek a polgármesteri hivatal ügyfélpultjában vehetők át, a leadási határidő november vége. A hatékony gazdálkodásnak köszönhetően lehetőség nyílt forrás-átcsoportosításra, az önkormányzat saját erőből 16,5 millió forintot tud fordítani belterületi utak felújítására. Még ebben az évben szilárd burkolatot kap a Szabó Lőrinc utca, a Madarász köz, az Árpád köz és a Károly Róbert utca. Ezzel kapcsolatos friss hír: ha az időjárás nem szól közbe, november 9-én megkezdődnek a munkák.

Tanévkezdésre új táblákat helyeztek ki az iskola előtti gyalogos átkelőhelyen. Az országos program bemutatóján Fazekas Gábor polgármester (középen), Mikesz Csaba, a Magyar Közút Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese és Tiringer Istvánné, a Cecei Általános Iskola igazgatójának társaságában
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap Archív

A polgármester kitért arra, hogy kibővült tagsággal újjáéledt a Cecéért Egyesület. Reményeik szerint működésük nagyban elősegíti majd a település fejlődését, közösségi életének fejlesztését. Az önkormányzat 100 ezer forinttal támogatta az egyesületet.

– Folyamatban vannak a savanyító üzemünk építési munkálatai, szeptemberben megkezdődött a leendő munkavállalók szakirányú képzése, a gyakorlati oktatás helyszíne egy vajtai cég konyhája – folytatta.

– Egy társaság napelempark kialakításának tervével kereste meg önkormányzatunkat. Az átfogó egyeztetésen részt vettek a cég munkatársai, az érintett bérlők és a földterület tulajdonosi körének képviselője. A pályázat benyújtásához az kell, hogy a képviselő-testület elvi hozzájárulását adja a helyi építési szabályzat módosításához, a módosításra csak akkor kerül sor, amennyiben a beruházás ténylegesen megvalósulhat. A megbeszélésen elhangzottak alapján testületünk megadta az elvi hozzájárulást; bízunk a pályázat sikerében és abban, hogy egy előremutató, környezettudatos beruházás érkezik Cecére, amely akár újabb, a térségünket fellendítő fejlesztéseket is eredményezhet – tette hozzá Fazekas Gábor polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában