bejárás a Homonnai utcában

2020.11.14. 07:40

Évtizedes ígéretét váltja valóra Fehérvár

Cser-Palkovics András polgármester és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő részvételével bejárást tartottak a megújult Homonnai utcában.

Borsányi Beáta

Az Öreghegy felső részén először a Homonnai utca újult meg

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Megújult a Homonnai utca Donát utca és Zsolnai út közötti teljes szakaszán az útburkolat, valamint az utca egyik oldalán járdát is építettek. Az teljesen új pályaszerkezetű út és járda alatt új csapadékcsatorna épült és bizonyos víziközműveket is kicseréltek. Ezenfelül a Donát út felől hiányzó 3 közvilágítási oszlopot is pótolták.

Az Öreghegy felső részén először a Homonnai utca újult meg
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt Cser-Palkovics András elmondta, 10 évvel ezelőtt tettek ígéretet az öreghegyieknek arra, hogy amint megépülnek a Fiskális úton a nagy csapadékvíz gyűjtők, az Öreghegy felső részein is elindulhatnak a nagy útépítések, mert lesz hová elvezetni a csapadékvizet. Elsőként a Homonnai út készült el. A mintegy 372 millió forintos beruházást teljes egészében az önkormányzat finanszírozta. Az öreghegyi útprogram folytatódik, jelenleg is zajlik a Poprádi utca felújítása és a polgármester bízik abban, hogy hamarosan újabb utcák felújításáról dönt a közgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában