Új gazdáját keresi

2020.11.11. 07:10

Akár hotel is lehet a csalapusztai Kégl-kastély

Eladásra kínálják a csalapusztai kastélyt, melynek rekonstrukciójára már számos terv született az évek során. Talán most új esélyt kaphat a romos épület?

Héjj Vivien

Két nap alatt közel háromszáz érdeklődő jelentkezett a meghirdetett kastélyra

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A közösségi médiában bukkantunk egy hirdetésre, miszerint eladásra kínálják a Csalapusztán található, Kégl György nevéhez fűződő kastélyt. Az eset azért érdekes, mert a korábbi években már szárnyra kaptak olyan pletykák, hogy árusítják az ingatlant, ám ezen híresztelések nem mindig fedték a valóságot. Most azonban a hír igaz, valóban új gazdáját keresi a szebb napokat is megélt ingatlan.

Varró Ferenc kötetében így ír az épületről: „Az 1878-ban épült kastély nagyon jó anyagból és stabilan lett meg­építve, de a II. világháború után a vandál nagy károkat okozott a tetőszerkezetben; kötőgerendáinak, tartóoszlopainak, feszítőműveinek nagy részét kivágták. Emiatt a tetőszerkezet meggyengült, később beázott, és a javítások, felújítások elmaradása miatt a födémszerkezet is átázott, már alá is kellett dúcolni”. A könyvből az is kiderül, a Kégl-kastély lakóit az imént felsorolt okok miatt 1982-ben Székesfehérvárra költöztették.

Két nap alatt közel háromszáz érdeklődő jelentkezett a meghirdetett kastélyra
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A műemléki védelem alatt álló kastély jelenleg magántulajdonban van. Az árusítás során közreműködő ingatlanközvetítő lapunknak elmondta, két napja aktív az eladás tényét közlő hirdetés, és az eredmény szinte hihetetlen: ez idő alatt körülbelül háromszáz érdeklődő jelentkezett, akik között többen konkrét tervekkel készültek. Van, aki hotelként üzemeltetné, míg más luxuskollégiumként tudná elképzelni a jelenleg még felújításra szoruló épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában