Ünnep

2020.11.23. 17:09

Adventi-karácsonyi hangulat árad Perkátán

Vigh György

Fotó: Szentes Kitti

Még október közepe táján számoltam be a dunaújvárosi hírportál oldalán arról, hogy kedves őszi kompozíciókkal gyarapodott a falu a TEdd SZebbé! csapata jóvoltából.

Általuk szombaton megkezdődött egy átalakulási folyamat. Több helyen már adventi-karácsonyi hangulatképek fogadják az arra járó embereket. A dekorációkat teljes egészében a TEdd SZebbé! csapata és szponzorok finanszírozták meg, az önkormányzattól erre a célra egy fillért nem kértek.

Fotó: Szentes Kitti

Facebook-oldalukról idézek:

„Nem tudunk leállni, mert boldoggá tesz bennünket az, hogy örömet szerzünk munkáinkkal a település lakóinak. Hetek óta készültünk az új meglepetés dekorációnkkal, melynek egy része a mai naptól (szombattól) már látható Perkátán. Új ruhákat kaptak a babák az öt – már ismert – helyszínen, ezentúl Télapó és Angyalka vagy Krampuszka köszönti az arra járókat. A községháza előtt újra karácsonyi díszbe öltözött az öreg fenyő, s ágain az esténként csillogó pici égők mindenkinek küldik a fényt, a sötét téli estéken majd. A völgybe vezető járda korlátja is elkezdte felölteni adventi ünneplőjét, fenyőágas zöld ruháját, rajta a kis színes dobozkákkal és szaloncukorkákkal. A díszítésnek még nem értünk a végére…”

Fotó: Szentes Kitti

Ezért a nemes cselekedetükért hálás köszönet illeti meg a csapat valamennyi tagját!

Fotó: Szentes Kitti

Írásomhoz kapcsolódóan Szentes Kitti készített képeket, akit nem kell bemutatnom a kedves Olvasóknak, mert több, megyeszerte készített képét is közzétették már itt, a feol.hu oldalán.

Kérem, jöjjön el Perkátára, sétáljon egy nagyot és nézze meg feldíszített településünket a valóságban!

Remélem, sokáig gyönyörködhetünk a TEdd SZebbé! csapata kreatív munkáiban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában