Terv van, de az nem publikus egyelőre

2020.11.18. 07:25

Adony is több száz millióért fejleszthet

A megyében öt délkeleti település is jelentős pályázati forrásokhoz jutott, melyek közül az egyik Adony városa.

Korondy Tamás

Ronyecz Péter szerint elsődleges a belterületi utak javítása

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Magyar Közlöny 2020. évi 244. számában értesülhettünk arról, hogy Kulcs, Rácalmás, Nagyvenyim és Baracska mellett Adony az ötödik település a régióban, ahova jelentős fejlesztési pénz érkezik Magyarország Kormánya által.

A kormány általi hivatalos kiadvány szerint a város komplex útfelújítások megvalósítására, közvilágítás-bővítésre, továbbá járdafelújításra, csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére, valamint parkolókialakításra használhatja fel a 360 millió forintos fejlesztési támogatást.

Ronyecz Péter szerint elsődleges a belterületi utak javítása
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Lapunk megkereste a város polgármesterét, Ronyecz Pétert, hogy információt kérjen a forrás felhasználásáról. A vezető úgy fogalmazott, tud a beérkező támogatásról, ugyanakkor még nem látta a szerződést, melyben pontosan ismertetik, mely területen fejleszthet a város, éppen ezért nem tudott több információval szolgálni.

Annyit hozzátett, hogy a város természetesen rendelkezik tervvel, melyben első számú szempontként a belterületi utak javítása szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában