Koronavírus Fejérben

2020.11.11. 16:00

A fehérvári Család- és Nővédelmi Központ szabályai

Szigorú szabályok mentén működik a koronavírus járvány idején a városi fenntartású Családi- és Nővédelmi Központ. Az alábbi szabályokat valóban mindenkivel betartatják, nincs kivétel – ezzel is védve a terhesgondozásra járó kismamákat.

S. Töttő Rita

A Várkörúton működő Család- és Nővédelmi Központba ma, szerdán már nem lehet szabadon bemenni – az intézmény ajtajában fogadják a betegeket, s kizárólag azok mehetnek be, akiknek előzetesen egyeztetett időpontjuk van. Az intézmény szakorvosai jelenleg elhalasztanak minden olyan vizsgálatot, ami nem sürgős. A pácienseket kizárólag délelőtti rendeléseken várják jelenleg, s csak sürgős, akut, életveszélyes esetben nem kell előre időpontot foglalni a bejutáshoz. A 06-22/316 154 és a 06-22/505-167 telefonszámokon igyekeznek a lehető legkorábbi időpontot ajánlani a jelentkezőknek.

A rendelő nagyvárójában így sikeresen elkerülik azt, hogy tömeg alakuljon ki – az intézményben természetesen kötelező a maszk viselése, valamint jelzik azt is, hogy a kihelyezett kézfertőtlenítőszert használja mindenki. Ezt követően a betegek lázmérése következik, majd ki kell tölteni egy kérdőívet, megadva az elérhetőséget is, amelyben a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos érintettségre kérdeznek rá. A terhességi kornak megfelelő szűrővizsgálatokra érkezők elsőbbséget élveznek, de hogy ők elkerüljék a zsúfoltságot, ezért kérik, hogy ne a kora reggeli órákban érkezzenek. Az adminisztratív ügyeket, receptfelírást, táppénzest papírt, kérik, telefonon intézzék a betegek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában